Ο πιο εύκολος και βελούδινος πουρές

Ο πιο εύκολος και βελούδινος πουρές

Ακόμα κι αν είστε «σκράπα» στην κουζίνα, δεν θα πιστεύετε τι φτιάξατε.

Ο πουρές, ο κανονικός όχι η σκόνη, θεωρείται από τους περισσότερους ένα μπελαλίδικο φαγητό. Ο πουρές που σας δείχνουμε σήμερα όμως, όχι μόνο δεν θα σας κουράσει καθόλου αλλά ακόμα κι αν δεν ασχολείστε ιδιαίτερα με την μαγειρική, θα σας κάνει να νιώσετε τουλάχιστον σεφ σε εστιατόριο με 3 michelin.

Υλικά
500γρ. πατάτες
1/2φλ. γάλα πλήρες
2κ.σ. βούτυρο (και λίγο παραπάνω δεν πειράζει)
αλάτι μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
1. Πλένετε τις πατάτες με τη φλούδα και τις βάζετε στην κατσαρόλα. Τις καλύπτετε με κρύο νερό, τις σκεπάζετε και τις αφήνετε να βράσουν για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Αφήνετε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρά και έπειτα τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με μια πιρούνα ή στον μύλο λαχανικών.
3. Ρίχνετε τον πουρέ στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να «στεγνώσει» καλά. Προσθέτετε το βούτυρο λίγο λίγο σε κομματάκια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει (δώστε σημασία στο να είναι κρύο γιατί έτσι ο πουρές θα αποκτήσει βελούδινη υφή).
4. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα, το οποίο θα έχετε ζεστάνει πριν, και ανακατέψτε καλά. Αλατίστε όσο χρειάζεται, ρίξτε μια γερή πρέζα μοσχοκάρυδο, ανακατέψτε και σερβίρετε.