To πιο τραγανό, γλυκό και εύκολο σνακ!

To πιο τραγανό, γλυκό και εύκολο σνακ!

Και σχετικά υγιεινό αν θέλετε να «αμαρτήσετε».

Τις ευεργετικές ιδιότητες των ξηρών καρπών όλοι τις ξέρουμε. Το ότι μπορούμε με αυτούς να φτιάξουμε ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκίσματα, με λίγες θερμίδες (αν το φάτε με μέτρο, φυσικά) το γνωρίζατε; Ιδού η συνταγή. Παρακαλούμε.

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σιρόπι καλαμποκιού
3/4 κούπας ψημένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
1κ.σ. βούτυρο
1/2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8κ.γ. αλάτι
1κ.γ. σόδα μαγειρικής

Εκτέλεση
1. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ρηχό ταψί.
2. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το σιρόπι καλαμποκιού με τη ζάχαρη. Βάλτε το στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά (θα γίνει διαφανές και με φουσκάλες). Ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατέψτε καλά.
3. Βάλτε το ξανά στα μικροκύματα για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα απαλό καραμελένιο χρώμα, ανακατεύοντάς το ανά 1 λεπτό.
4. Προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα στα μικροκύματα για 1μιση λεπτό ή μέχρι το μείγμα να πάρει το χρώμα του φιστικοβούτυρου.
5. Ρίξτε μέσα τη σόδα μαγειρικής και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να αφρίσει. Έπειτα, απλώστε αμέσως το μείγμα στο ταψί και αφήστε το να σταθεί για 30 λεπτά. Σπάστε το σε ακανόνιστα κομμάτια και φυλάξτε τα σε αεροστεγές τάπερ (συντηρούνται φρέσκα για μια εβδομάδα)

*Σημ.: Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ξηρό καρπό θέλετε.