Κέικ εσπεριδοειδών με γλάσο λευκής σοκολάτας

Κέικ εσπεριδοειδών με γλάσο λευκής σοκολάτας

Ένα υπέροχο κέικ με μοναδικό άρωμα εσπεριδοειδών.

 

Λεμόνι, μοσχολέμονο, πορτοκάλι και λευκή σοκολάτα σε ένα κέικ που θα συνοδέψει άψογα τον καφέ σας το απόγευμα.

Υλικά
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα μοσχολέμονου (lime)
3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
350 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο
180 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
2 φλιτζάνια «ψιλή» ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 και 1/2 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
2 φλιτζάνια απλό, κοσκινισμένο αλεύρι
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας
360 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα μοσχολέμονου (lime)
2/3 του φλιτζανιού γιαούρτι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 19 εκατοσ. και βάθους 6 εκατοσ. Στρώστε της αντικολλητικό χαρτί.
2. Συνδυάστε τις τριμμένες φλούδες λεμονιού, μοσχολέμονου και πορτοκαλιού μαζί με το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σας να γίνει λείο και μεταφέρετε το σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.
3. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας. Προσθέστε τα δύο είδη αλευριού και ανακατέψτε πολύ καλά.
4. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα και ψήστε για 2 ώρες. Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει για 10-25 λεπτά και ξεφορμάρετέ το σε ένα μεγάλο πιάτο.
5. Για να κάνετε το γλάσο βάλτε σε πυρίμαχο σκεύος τις τριμμένες φλούδες λεμονιού και μοσχολέμονου μαζί με τη σοκολάτα. Βάλτε το σκεύος σας πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (τεχνική μπεν μαρί) και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Απομακρύνετε το σκεύος σας από το νερό που σιγοβράζει και προσθέστε στο μείγμα το γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και βάλτε το γλάσο σας στο ψυγείο για 30-40 λεπτά μέχρι να πήξει καλά. Απλώστε το κρύο σας γλάσο στην κορυφή και στις πλευρές του κέικ σας, αφήστε το 10 λεπτά να σταθεί και σερβίρετε διακοσμώντας με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού.

Διαβάστε επίσης:

Δροσερή mousse γιαουρτιού αρωματισμένη με εσπεριδοειδή

Παγωτό γιαούρτι με τρία εσπεριδοειδή

Εύκολα ταρτάκια με εσπεριδοειδή