Ψημένο τυρί ricotta με σοκολάτα και μαριναρισμένες φράουλες

Ψημένο τυρί ricotta με σοκολάτα και μαριναρισμένες φράουλες

Ένα ελαφρύ, κρεμώδες γλύκισμα που θα λατρέψετε.

Ψημένο τυρί ricotta παίρνει σοκολατένια γεύση, ψύχεται και σερβίρετε με φράουλες μαριναρισμένες σε ξύδι σε ένα καλοκαιρινό, υπέροχο γλύκισμα.

Υλικά
250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
500 γραμμάρια τυρί ricotta, καλά στραγγισμένο
300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
3 αυγά
130 γραμμάρια «ψιλή» ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100 γραμμάρια λεπτά μπισκότα τύπου Amaretti σπασμένα σε πολύ μικρά κομμάτια
60 ml λευκό ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού χυμός λεμονιού
500 γραμμάρια φράουλες καθαρισμένες

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 12 x 25 x 8 εκατοσ. Ψεκάστε με λάδι μαγειρέματος.
2. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά. Βάλτε το τυρί ricotta, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, 100 γραμμάρια ζάχαρης και την κανέλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε την κρύα σοκολάτα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
3. Προσθέστε τα μπισκότα και χτυπήστε σε μεγάλη ταχύτητα να αναμειχθούν με το υπόλοιπο μείγμα καλά. Χύστε το μείγμα σας στη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα μέχρι να πήξει. Αφήστε το γλυκό σας κατά μέρος να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρες.
4. Βάλτε το ξύδι, το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει.
5. Κόψτε τις φράουλες σε σχήμα μικρών ζαριών και τοποθετήστε τες σε ένα μη μεταλλικό μπολ. Περιχύστε τες με το μείγμα του ξυδιού και αφήστε τες για 1 ώρα να μαριναριστούν.
6. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας και σερβίρετέ το περιχύνοντας το με τις μαριναρισμένες φράουλες και συνοδεύοντάς το με σαντιγί.

Διαβάστε επίσης:

Μαρεγκάκια με γέμιση τυριού και σοκολάτας

Ατομικά cheesecakes σερβιρισμένα με χειροποίητη κομπόστα πορτοκαλιού και σταφίδας

Πιπεράτα σοκολατένια κεκάκια με τζίντζερ