Παγωτό σοκολάτα αρωματισμένο με κανέλα

Παγωτό σοκολάτα αρωματισμένο με κανέλα

Μια συνταγή για παγωτό σοκολάτας χωρίς τη χρήση παρασκευαστή παγωτού.

 

Σοκολάτα μπλέκεται με γάλα και κανέλα και παγώνει σε μια υπέροχη γεύση παγωτού.

Υλικά
375 ml (1 και 1/2 φλιτζάνι) γάλα
375 ml (1 και 1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 ξυλάκι κανέλα
5 κρόκοι αυγών
140 γραμμάρια (2/3 φλιτζανιού) «ψιλή» ζάχαρη
200 γραμμάρια ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση
1. Παγώστε μια μεταλλική φόρμα χωρητικότητας 1,25 του λίτρου στην κατάψυξη. Βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα μαζί με το ξυλάκι κανέλας. Φέρτε το μείγμα σε ελαφρύ βρασμό και χύστε το πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Αφήστε το για 5 λεπτά να κρυώσει και να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Πετάξτε το ξυλάκι κανέλας.
2. Χτυπήστε με το μίξερ τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να πήξουν. Προσθέστε τους στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε.
3. Χύστε το μείγμα σε μια καθαρή κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ίσια ξύλινη κουτάλα, για 20 λεπτά μέχρι να μένει το μείγμα στο πίσω μέρος του κουταλιού και όταν το παίρνετε με το δάχτυλο να αφήνετε το ίχνος σας.
4. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο μπολ και προσθέστε τη σκόνη κανέλας. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη το μπολ σας και αφήστε το για 30 λεπτά να κρυώσει. Βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
5. Χύστε το κρύο σας μείγμα στην παγωμένη φόρμα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη για 6 ώρες μέχρι σχεδόν να σκληρύνει όλο. Με ένα κουτάλι σπάστε το παγωτό σας σε κομμάτια και βάλτε το σε ένα μπολ. Χτυπήστε με το μίξερ για 3 λεπτά μέχρι να γίνει λείο και απαλό. Επιστρέψτε το μείγμα σας στη φόρμα, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το ξανά στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτότυπο παγωτό καρύδας με μοσχολέμονο

Παγωτό γιαούρτι με τρία εσπεριδοειδή

Σπιτικό παγωτό κανέλα