Κέικ πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι

Κέικ πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι

Μια συνταγή για κέικ πορτοκαλιού για εκείνους που αποφεύγουν τη γλουτένη.

Δοκιμάστε μια συνταγή για λαχταριστό κέικ περιχυμένο με σιρόπι πορτοκαλιού, ιδανικό γλύκισμα για όσους στη διατροφή τους αποφεύγουν τη γλουτένη.

Υλικά
2 πορτοκάλια
3 αυγά
215 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
300 γραμμάρια (3 φλιτζάνια) αμυγδαλόσκονη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder χωρίς γλουτένη

Για το σιρόπι πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι
155 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι διαμέτρου 22 εκατοστών. Στρώστε τη βάση της με αντικολλητικό χαρτί.
2. Βάλτε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα και σκεπάστε τα με κρύο νερό. Φέρτε το νερό σε βρασμό σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τα πορτοκάλια σας. Βάλτε τα πάλι στην κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Φέρτε πάλι το νερό σε βρασμό και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά (έτσι θα εξαλείψετε σχεδόν την πίκρα της φλούδας). Κρυώστε τα πορτοκάλια σας κάτω από κρύο νερό, στραγγίξτε τα καλά και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια. Αφαιρέστε και πετάξτε όλους τους σπόρους.
3. Βάλτε τα πορτοκάλια στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα.
4. Χτυπήστε με το μίξερ ελαφρά σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα πηκτό μείγμα χλωμού χρώματος. Προσθέστε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, την αμυγδαλόσκονη και το baking powder. Αναμείξτε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά μαζί και χύστε το μείγμα σας στη φόρμα σας.
5. Ψήστε για 1 ώρα και αφήστε το κέικ σας για 15 λεπτά να κρυώσει,
6. Στο μεταξύ, για να κάνετε το σιρόπι ξύστε με ένα peeler τη φλούδα από το πορτοκάλι σας και στύψτε το.
7. Βάλτε τη φλούδα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και βράστε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίξτε. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τη φλούδα σας για περίπου 2-3 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι η ζάχαρή σας να διαλυθεί και το σιρόπι να δέσει.
8. Ξεφορμάρετε το κέικ σας σε μια πιατέλα και με ένα πιρούνι τρυπήστε το ελαφρά από πάνω. Περιχύστε το με το σιρόπι, κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Κρέπες με ζεστή sauce πορτοκαλιού

Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα περιχυμένη με σιρόπι

Καραμελωμένα πορτοκάλια με γιαούρτι αρωματισμένο με κανέλα