Κάτι να σας δροσίσει: Υπέροχη γρανίτα από καρπούζι

Κάτι να σας δροσίσει: Υπέροχη γρανίτα από καρπούζι

Το απόλυτο γλύκισμα του καλοκαιριού.

Μόνο με καρπούζι και άλλα 3 απλά υλικά, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το πιο γλυκό, δροσερό και νόστιμο γλύκισμα για τα καυτά απογεύματα του καλοκαιριού!

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
2κ.γ. ξύσμα από ένα μοσχολέμονο
1 μεσαίο καρπούζι (περίπου 1 1/2 κιλό), χωρίς κουκούτσια, σε κομματάκια
1κ.γ. χυμός μοσχολέμονου

Εκτέλεση
1. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα 1 κούπα νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Αφήστε το να κρυώσει και έπειτα σουρώστε το σε ένα μπολ.
2. Ρίξτε στο μπλέντερ το καρπούζι και 1 κούπα από το σιρόπι lime που φτιάξατε πριν και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Ρίξτε μέσα τον χυμό του lime και ανακατέψτε. Τέλος, ρίξτε και το σιρόπι.
3. Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ, καλύψτε την με ζελατίνα και βάλτε την στην κατάψυξη μέχρι το μείγμα να παγώσει στις άκρες αλλά να είναι ακόμα απαλό, περίπου 2 με 3 ώρες. Ανακατέψτε καλά το μείγμα, ξύνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Καλύψτε το πάλι με τη ζελατίνα και καταψύξτε το μέχρι να γίνει συμπαγές, τουλάχιστον 8 ώρες.
4. Για να σερβίρετε τη γρανίτα, ξύστε την με πιρούνι για να σχηματίσετε μεγάλες νιφάδες και με ένα κουτάλι μοιράστε την σε παγωμένα ποτήρια ή μπολ.