Ατομικά cheesecake σε 5 βήματα

Ατομικά cheesecake σε 5 βήματα

Μια συνταγή για δροσερά cheesecake για όλες τις ώρες.

Τραγανά μπισκότα, κρέμα και κεράσια συνδυάζονται μοναδικά σε ένα υπέροχο, καλοκαιρινό γλύκισμα.

Υλικά
10 μπισκότα τύπου Digestive ή Gingernut
250 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας, μαλακωμένο
1/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
410 γραμμάρια κομπόστα βύσσινο χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και σπάστε τα σε μικρά κομμάτια (λίγο πιο χονδρά από ψίχουλα). Μοιράστε τα σε τέσσερα γυάλινα μπολ.
2. Με το μίξερ χτυπήστε το τυρί και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές.
3. Συνδυάστε τη ζελατίνη με 2 κουταλάκια του γλυκού κρύο νερό σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ. Αφήστε τη για 5 λεπτά. Βάλτε το μπολ σας πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αφήστε την ζελατίνη σας να κρυώσει για 5 λεπτά μέχρι να φτάσει στην ίδια θερμοκρασία με το μείγμα του τυριού. Προσθέστε το μείγμα ζελατίνης στο μείγμα του τυριού και ανακατέψτε πολύ καλά. Προσθέστε και τη χτυπημένη κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράστε την κρέμα σας πάνω από τις βάσεις μπισκότου και βάλτε τα μπολ σας στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν τα cheesecake.
4. Ανακατέψτε το κορνφλάουρ με 2 κουταλιές κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ μέχρι να έχετε μια λεία πάστα. Συνδυάστε τα βύσσινα (μαζί με το σιρόπι τους) με το μείγμα κορνφλάουρ σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 3-5 λεπτά μέχρι το μείγμα να φτάσει σε σημείο βρασμού. Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά μέχρι το μείγμα σας να πήξει. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι με τα βύσσινα να κρυώσει.
5. Περιχύστε τα cheesecake με κουταλιές από τα σιροπιασμένα βύσσινά σας και ξαναβάλτε τα μπολ σας στο ψυγείο για μία ώρα. Σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Cheesecake με μέλι, κανέλα, αμύγδαλα και άρωμα βανίλιας

Αυθεντικό ψημένο cheesecake βανίλιας

Cheesecake με βατόμουρα