Πρωτότυπη φρουτοσαλάτα με σιρόπι ginger
QUEEN.GR
Μια εύκολη συνταγή για φρουτοσαλάτα με σιρόπι αρωματισμένο με ginger.
Φρούτα μαρινάρονται σε σιρόπι ginger σε ένα μοναδικό γλύκισμα.
Υλικά
100 γραμμάρια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
100 γραμμάρια ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
100 γραμμάρια πεπόνι
2 ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
6 φράουλες, καθαρισμένες
1 τσαμπί μαύρο σταφύλι
Για το σιρόπι
500 ml νερό
250 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια πιπερόριζα (ginger)
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη μαζί με το ginger ψιλοκομμένο και τα βράζουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά καιρούς, μέχρι το σιρόπι να «δέσει».
2. Αφήστε το σιρόπι σας να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο.
3. Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα φρούτα μαζί με 1 φλιτζάνι από το σιρόπι και σερβίρετε σε 4 μπολ της αρεσκείας σας. Αν θέλετε συνδυάστε τη φρουτοσαλάτα σας με μια μπάλα σορμπέ.
Tip: Διατηρήστε το υπόλοιπο σιρόπι στο ψυγείο σας για 4 εβδομάδες και παίξτε με γευστικούς συνδυασμούς διαφορετικών φρούτων κάθε φορά.
Διαβάστε επίσης:
Φράουλες τυλιγμένες σε λευκή σοκολατένια κρούστα
Δροσερή φρουτοσαλάτα με sauce φράουλας