Πουτίγκα σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Πουτίγκα σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Μια συνταγή για «υγρή» πουτίγκα σοκολάτας σε μόλις 3 βήματα.

Μια πολύ εύκολη συνταγή για σοκολατένια πουτίγκα χωρίς καθόλου γλουτένη.

Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
3/4 του φλιτζανιού ψιλή άχνη
1/2 φλιτζάνι κοσκινισμένο κακάο σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
30 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 και 3/4 του φλιτζανιού βραστό νερό

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 8 φλιτζανιών περίπου.
2. Συνδυάστε το αλεύρι, την ψιλή ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και χύστε το στο σκεύος σας. Ισιώστε το από πάνω.
3. Συνδυάστε την καστανή ζάχαρη και το υπόλοιπο κακάο σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίστε με αυτό το μείγμα το προηγούμενο μες στη φόρμα και περιχύστε με το βραστό νερό προσεκτικά (χρησιμοποιήστε την πλάτη ενός κουταλιού για να δημιουργήσετε μικρή ροή) φροντίζοντας να μουσκευτεί παντού η ζάχαρη με το κακάο. Ψήστε για 45 λεπτά. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με σαντιγί.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ με φιστίκια Αιγίνης περιχυμένο με σιρόπι μελιού, πορτοκαλιού και σύκων

Κέικ πορτοκαλιού χωρίς αλεύρι

Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα περιχυμένη με σιρόπι

DPG Network