Παγωτό γιαούρτι με μαρμελάδα πορτοκάλι
QUEEN.GR
Γιαούρτι αρωματισμένο με πορτοκάλι στην πιο παγωμένη του μορφή.
Ιδανικά χρησιμοποιήστε έναν παρασκευαστή παγωτού (παγωτομηχανή) σε αυτήν τη συνταγή, αλλά και αν δεν έχετε, το αποτέλεσμα δεν θα σας απογοητεύσει.
Υλικά
1/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
150 γραμμάρια crème fraîche (ή γιαούρτι αν δεν μπορείτε να την βρείτε)
250 ml γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας ουίσκι
Εκτέλεση
1. Βάλτε τη μαρμελάδα, την crème fraîche, το γιαούρτι και το ουίσκι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε πολύ καλά με ένα ξύλινο κουτάλι και στη χύστε το μείγμα σας σε ένα μεταλλικό μπολ (ή στην παγωτομηχανή αν διαθέτετε).
2. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το μπολ σας στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσουν να παγώνουν οι γωνίες. Αφαιρέστε το παγωτό σας από την κατάψυξη και χτυπήστε το με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να γίνεται κρεμώδες. Επιστρέψτε το μείγμα στο μπολ σας και βάλτε το πάλι στην κατάψυξη. Επαναλάβετε άλλες 2-3 φορές.
3. Σερβίρετε με γλυκό του κουταλιού, με αχλάδια ποσέ στο πρωινό σας ή όπως αλλιώς επιθυμείτε.
Διαβάστε επίσης:
Σπιτικό παγωτό βανίλια με μπισκότα
Τηγανητό παγωτό σε κρούστα από κέικ