Κεκάκια με γλάσο σοκολάτας και καρύδα

Κεκάκια με γλάσο σοκολάτας και καρύδα

Μια εύκολη συνταγή για μπουκίτσες κέικ σε σοκολατένιο γλάσο πασπαλισμένες με καρύδα.

 

Βασικά υλικά της κουζίνας σας μπερδεύονται εύκολα με το αποτέλεσμα να είναι άκρως απολαυστικό.

Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
2/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 του φλιτζανιού απλό αλεύρι
1 φλιτζάνι ξινόγαλα (αριάνι)
2 φλιτζάνια νιφάδες καρύδας

Για το γλάσο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού καλαμποκάλευρο
1/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
50 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι βραστό νερό

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 19 x 19 εκατοσ. και βάθους 6 εκατοσ. Στρώστε στις βάσεις και στα πλαϊνά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας λίγο να προεξέχει.
2. Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να έχετε ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Κοσκινίστε τα δύο άλευρα, ανακατέψτε τα και προσθέστε τα σε δύο δόσεις στο μείγμα του βουτύρου εναλλάξ με το ξινόγαλα, προσέχοντας να ανακατεύετε το μείγμα σας πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη. Χύστε το μείγμα σας στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήστε για 25-30 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Σκεπάστε το με μια πετσέτα και αφήστε το να κρυώσει και να «ξεκουραστεί» για μία ολόκληρη νύχτα.
3. Για το γλάσο κοσκινίστε ζάχαρη, καλαμποκάλευρο και κακάο σε ένα πυρίμαχο μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και το ζεστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Κόψτε το γλυκό σας σε τετράγωνα με πλευρές των 3 εκατοσ. Απλώστε τις νιφάδες καρύδας σε ένα πιάτο. Με ένα πιρούνι, βουτήξτε προσεκτικά κάθε κομμάτι στο γλάσο. Τινάξτε για να φύγει η περίσσεια και στη συνέχεια κυλήστε το στην καρύδα και τινάξτε και πάλι. Βάλτε τα κομμάτια του κέικ σας να στεγνώσουν πάνω σε μια σχάρα για μία ώρα και σερβίρετε. Διατηρήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα αεροστεγές σκεύος.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ με mousse σοκολάτας γάλακτος

Κεκάκια με μαρέγκα και κρέμα λεμονιού

Κέικ με γιαούρτι και ανανά