Απίθανοι, αφράτοι λουκουμάδες με μήλο

Απίθανοι, αφράτοι λουκουμάδες με μήλο

Λιχουδιά από τις λίγες

Το μήλο είναι από τα πλέον φθινοπωρινά φρούτα, οι λουκουμάδες μια all time classic απόλαυση, βάλτε τα μαζί και έχετε την απόλυτη λιχουδιά της εποχής!

Υλικά
1 κούπα αλεύρι
2κ.γ. baking powder
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4κ.γ. κανέλα
1/8κ.γ. αλάτι
1 αυγό, χτυπημένο
1/2 κούπα γάλα
1κ.γ. χυμός λεμονιού
1 κούπα κομματάκια μήλου, καθαρισμένα
κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα (1/4 κούπας ζάχαρη και 1κ.γ. κανέλα αναμειγμένα)
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
2. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Έπειτα προσθέστε το χτυπημένο αυγό και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίξτε μέσα τα μήλα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
3. Ρίξτε κουταλιές του μείγματος μέσα στην κατσαρόλα και τηγανίστε τους λουκουμάδες μέχρι να γίνουν χρυσαφένιοι, για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
4. Βάλτε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν, για λίγα λεπτά. Πασπαλίστε τους λουκουμάδες με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας και σερβίρετε.