Mini cheesecakes με σάλτσα μούρων

Mini cheesecakes με σάλτσα μούρων

Δροσερά ατομικά γλυκίσματα με υπέροχη σάλτσα μούρων.

 

Τραγανή βάση, κρέμα και γλυκόξινη γεύση μούρων συνδυάζονται σε ατομικά γλυκίσματα.

Υλικά
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
250 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας, μαλακωμένο
1/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό
1 ασπράδι αυγού
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
Για τη σάλτσα μούρων
75 γραμμάρια κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα, αποψυγμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
1/4 του φλιτζανιού βραστό νερό
1 κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Βάλτε σε 12 φορμάκια για muffin χωρητικότητας 40 ml το καθένα χάρτινες θήκες. Θρυμματίστε τα μπισκότα και φτιάξτε βάσεις σε κάθε θήκη πατώντας τα μπισκότα καλά (εναλλακτικά με ένα μεταλλικό, στρογγυλό κόφτη μπισκότων διαμέτρου 3,5 εκατοστών κόψτε τα μπισκότα και βάλτε τα στις θήκες). Με το μίξερ χτυπήστε το τυρί σε μορφή κρέμας, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά.
2. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατέψτε τη ζελατίνη στο βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το μείγμα ζελατίνης να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπήστε το ασπράδι με το μίξερ καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ καλά την κρέμα μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές.
3. Προσθέστε το μείγμα ζελατίνης στο μείγμα του τυριού και ανακατέψτε. Προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε. Προσθέστε τη μαρέγκα και ανακατέψτε. Μοιράστε το μείγμα πάνω από τις μπισκοτένιες βάσεις και ισιώστε με ένα μαχαίρι. Βάλτε τα cheesecakes σας στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.
4. Για τη σάλτσα μούρων, λιώστε τα μισά από τα μούρα με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Προσθέστε και τα υπόλοιπα μούρα και ανακατέψτε. Ανακατέψτε σε ένα πυρίμαχο μπολ τη ζελατίνη στο βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το μείγμα ζελατίνης να κρυώσει και προσθέστε το μαζί με τη ζάχαρη στο μπολ των μούρων. Ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη σάλτα σας πάνω από τα cheesecakes και βάλτε τα στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.

Διαβάστε επίσης:

Ατομικά cheesecake σε 5 βήματα

Αυθεντικό ψημένο cheesecake βανίλιας

Cheesecake με μέλι, κανέλα, αμύγδαλα και άρωμα βανίλιας