Μαρέγκες με κρέμα και φράουλες

Μαρέγκες με κρέμα και φράουλες

Έξι υλικά συνδυάζονται σε ένα δροσερό γλύκισμα σε λιγότερο από μία ώρα.

 

Κομμάτια μαρέγκας βυθίζονται σε κρέμα αρωματισμένη με πορτοκάλι, βανίλια και φράουλες.

Υλικά
500 γραμμάρια φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1/2 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
1 φλιτζάνι παχύ γιαούρτι αρωματισμένο με βανίλια
100 γραμμάρια μικρές μαρέγκες, σπασμένες σε κομμάτια

Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 4-6 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και οι φράουλες να έχουν αρχίσει να μαλακώνουν. Μεταφέρετε το μείγμα σας σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 10 λεπτά, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
2. Στο μεταξύ με το μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε. Προσθέστε το μείγμα με τις φράουλες και τα κομμάτια μαρέγκας και ανακατέψτε μαλακά. Σερβίρετε.