Η πιο νόστιμη κοτόπιτα του φθινοπώρου

Η πιο νόστιμη κοτόπιτα του φθινοπώρου

Οι Άγγλοι μας δείχνουν τον τρόπο για ένα σούπερ απολαυστικό, σπιτικό φαγητό.

Μια πεντανόστιμη πίτα με κοτόπουλο, καρότα, αρακά και μυρωδικά που θα σας ξετρελάνει, εγγυημένα.

Υλικά
500γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένο σε κύβους
1 κούπα καρότα σε ροδέλες
1 κούπα κατεψυγμένος αρακάς
1/2 κούπα ψιλοκομμένο σέλινο
1/3 κούπας βούτυρο
1/3 κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2κ.γ. αλάτι
1/4κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 3/4 κούπας ζωμός κοτόπουλου
2/3 κούπας γάλα
2 έτοιμα φύλλα ζύμης, άψητα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το κοτόπουλο, τα καρότα, τον αρακά και το σέλινο. Καλύψτε τα με νερό και αφήστε τα να βράσουν για 15 λεπτά. Πάρτε τα από τη φωτιά, στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
3. Στην ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίστε τα κρεμμύδια με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και γίνουν διάφανα. Ρίξτε μέσα το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγά σιγά προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και το γάλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα. Βγάλε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
4. Απλώστε τη μία ζύμη στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους και ρίξτε από πάνω το μείγμα κοτόπουλου. Απλώστε από πάνω του το ζεστό υγρό μείγμα, καλύψτε με το 2ο φύλλο ζύμης, κλείστε τις γωνίες καλά και κόψτε όση ζύμη περισσεύει. Κάντε πολλές μικρές σχισμές με ένα μαχαίρι στην κορυφή, για να φεύγει η υγρασία κατά το ψήσιμο.
5. Ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να χρυσίσει και η γέμιση να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Αφήστε την να σταθεί για 10 λεπτά πριν τη σερβίρετε.