Μυρωδάτη πίτα με νεκταρίνια

Μυρωδάτη πίτα με νεκταρίνια

Επτά υλικά συνδυάζονται με τον πιο εύκολο τρόπο σε μια απολαυστική πίτα φρούτων.

Αυτό το ιδιαίτερο γλύκισμα ταιριάζει άψογα με το απογευματινό σας τσάι.

Υλικά
375 γραμμάρια (2 και 1/2 φλιτζάνια) απλό αλεύρι
200 γραμμάρια βούτυρο, ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη
60 ml (1/4 του φλιτζανιού) παγωμένο νερό
1,5 κιλό νεκταρίνια, κομμένα στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα σε φέτες (wedges)
2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι, επιπλέον
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση
1. Στον επεξεργαστή τροφίμων βάλτε το βούτυρο, το αλεύρι και τις 2 κουταλιές ζάχαρη και «δουλέψτε» τα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε το νερό και συνεχίστε να ανακατεύετε τα υλικά σας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Φτιάξτε με τη ζύμη ένα δίσκο και καλύψτε τον με διαφανή μεμβράνη.
2. Βάλτε τον δίσκο ζύμη σας στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Ανοίξτε τα 2/3 της ζύμης σας σε ένα δίσκο διαμέτρου 28 εκατοστών. Στρώστε τον δίσκο σας σε μια στρογγυλή φόρμα για πίτα διαμέτρου 20 εκατοσ. και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε πάνω από τη ζύμη σας στη φόρμα αντικολλητικό χαρτί και γεμίστε με βάρη ψησίματος ή ρύζι. Ψήστε για 12 λεπτά, αφαιρέστε το χαρτί και το ρύζι (ή τα βάρη) και ψήστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι η ζύμη σας να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.
4. Ανακατέψτε τα νεκταρίνια, το επιπλέον αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Στρώστε τα πάνω από την ψημένη βάση σας. Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη σε ένα δίσκο αρκετά μεγάλο για να καλύψει την πίτα. Τοποθετήστε τον πάνω από την πίτα και «κλείστε» τις άκρες. Κόψτε όση ζύμη περισσεύει. Αλείψτε με το αυγό και κάντε με ένα μαχαίρι 2 σχισμές στην κορυφή για να φεύγει ο ατμός.
5. Ψήστε για 20 λεπτά, μειώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα σας. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Τάρτα με νεκταρίνια με 180 θερμίδες

Εύκολη τάρτα με δαμάσκηνα