Cobbler με μύρτιλα

Cobbler με μύρτιλα

Η γλυκόξινη γεύση των μπλε βατόμουρων δίνει σε αυτό το cobbler μια μοναδική γεύση.

 

Μυρτιλα καλύπτονται από ζύμη και ψήνονται στο φούρνο σε ένα υπέροχο cobbler.

Υλικά
3 φλιτζάνια μύρτιλα (blueberries, μπλε βατόμουρα)
1/2 λεμόνι
1 και 1/8 του φλιτζανιού ζάχαρη
4 και 1/2 κουταλιές βούτυρο
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
3/4 του φλιτζανιού πλήρες γάλα
1 και 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 και 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
1 πρέζα κανέλα
3/4 του φλιτζανιού βραστό νερό

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ελαφρά βουτυρώστε ένα ταψί.
2. Απλώστε τα μύρτιλα στο κάτω μέρος του ταψιού και στύψτε από πάνω το λεμόνι (προσοχή στα κουκούτσια).
3. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και το 1 και 1/8 του φλιτζανιού ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι και το baking powder εναλλάξ με το γάλα χτυπώντας ελαφρά μέχρι να μαλακώσει το μείγμα σας. Με ένα κουτάλι απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τα μύρτιλα.
4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το ενάμισι φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι, και το καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια πασπαλίστε το άτσαλα στο ταψί πάνω από την προηγούμενη στρώση. Ρίξτε και την κανέλα και περιχύστε με το βραστό νερό
5. Ψήστε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει το cobbler σας.

Διαβάστε επίσης:

Cobbler με βερίκοκα

Πεντανόστιμο κέικ με μύρτιλα