Σοκολατένιες πουτίγκες με σάλτσα σοκολάτας

Σοκολατένιες πουτίγκες με σάλτσα σοκολάτας

Πλούσια σοκολατένια γεύση σε λιγότερο από μία ώρα.

 

Σοκολατένιες πουτίγκες περιχύνονται με ζεστή σάλτσα σοκολάτας σε ένα υπέροχο συνδυασμό που θα ικανοποιήσει μέχρι και τους πιο φανατικούς λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά
250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
3 αυγά
3 κρόκοι αυγών
1/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι απλό, κοσκινισμένο αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Λιώστε τα 150 γραμμάρια σοκολάτας μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας τακτικά με ένα μεταλλικό κουτάλι, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Απομακρύνετε το σοκολατένιο σας μείγμα από την εστία θερμότητας.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί με το μίξερ τα αυγά , τους κρόκους και τη ζάχαρη για 6-7 λεπτά μέχρι να έχετε ένα πηχτό μείγμα. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράστε το σε έξι φορμάκια για muffin χωρητικότητας 1 φλιτζανιού το καθένα. Ψήστε για 10 λεπτά.
3. Στο μεταξύ λιώστε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, απομακρύνετέ την από την πηγή θερμότητας , προσθέστε της το λάδι και ανακατέψτε. Φροντίστε να παραμείνει ζεστή.
4. Αφαιρέστε τις πουτίγκες σας από το φούρνο και αφήστε τες για 2 λεπτά στις φόρμες τους. Ξεφορμάρετέ τες σε πιάτα σερβιρίσματος, περιχύστε τες με τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Πουτίγκα πορτοκαλιού με σάλτσα πορτοκαλιού

Black Forest πουτίγκες μαύρης σοκολάτας