Λουκουμάδες με ρύζι

Λουκουμάδες με ρύζι

Μια πρωτότυπη συνταγή για λουκουμάδες πασπαλισμένους με ζάχαρη και κανέλα.

Αυτοί οι μικροί λουκουμάδες σερβίρονται ζεστοί με ζάχαρη και κανέλα.

Υλικά
750 ml (3 φλιτζάνια) γάλα
220 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) αρμπόριο ρύζι
2 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
2 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
270 γραμμάρια (1 και 1/4 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
75 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά συνδυάστε το γάλα και το ρύζι. Σκεπάστε την και αφήστε τα να πάρουν βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και μαγειρέψτε (η κατσαρόλα σκεπασμένη) ανακατεύοντας περιστασιακά για 30 λεπτά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τους κρόκους, το ρούμι και 55 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) ζάχαρη. Χύστε το μείγμα σας σε ένα μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει.
2. Προσθέστε στο μείγμα σας το αλεύρι. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Με ένα μεγάλο κουτάλι ανακατέψτε την μαρέγκα στο μείγμα του ρυζιού.
3. Σε ένα ρηχό πιάτο ή μπολάκι ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα.
4. Ρίξτε λάδι σε μια κατσαρόλα μέχρι να φτάσετε τα 10 εκατοστά βάθος. Ζεστάνετε στους 190 βαθμούς (δυνατή φωτιά). Πάρτε κουταλιές από το μείγμα και ρίξτε τες στο καυτό λάδι (10 τη φορά). Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα στραγγίξτε τους λουκουμάδες σας και ρίξτε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη. Περάστε τους λουκουμάδες από το πιάτο με την ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρετέ τους.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά «ζυμαρικά» με σάλτσα μελιού

Απίθανοι, αφράτοι λουκουμάδες με μήλο