Ιταλικοί λουκουμάδες με τυρί ricotta

Ιταλικοί λουκουμάδες με τυρί ricotta

Ελαφριοί, αφράτοι λουκουμάδες αποκτούν κρεμώδη υφή χάρη στο τυρί ricotta σε αυτήν την συνταγή από τη Σικελία.

 

Ζεστοί λουκουμάδες με τυρί πασπαλίζονται με ζάχαρη και περιχύνονται με μέλι σε αυτή τη συνταγή.

Υλικά
250ml (1 φλιτζάνι) γάλα
55 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
240 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) φρέσκο τυρί ricotta, τριμμένo
300 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) αλεύρι , κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα και τη ψιλή ζάχαρη. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 2-2 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Απομακρύνετε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά. Προσθέστε το αυγό και το τυρί ricotta και χτυπήστε το μείγμα σας. Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι καλά.
2. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίξτε αρκετό φυτικό λάδι. Ζεστάνετέ το στους 190 βαθμούς (μέτρια φωτιά). Ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας από το κουρκούτι στο λάδι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά μέχρι οι λουκουμάδες σας να ροδίσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε τους λουκουμάδες σας και απλώστε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα, φροντίζοντας το λάδι να παραμένει ζεστό.
3. Μοιράστε τους λουκουμάδες σας σε πιάτα σερβιρίσματος, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, περιχύστε με μέλι και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Λουκουμάδες με ρύζι

Γλυκά «ζυμαρικά» με σάλτσα μελιού