Πρωτότυπη πίτα με ζάχαρη

Πρωτότυπη πίτα με ζάχαρη

Μια πολύ απλή συνταγή για ένα γλύκισμα με λίγα υλικά έτοιμο σε τρία βήματα.

 

Ζύμη κουρού γίνεται η βάση για κρέμα αρωματισμένη ελαφρά με σιρόπι σφενδάμου και ζάχαρη.

Υλικά
1 φύλλο (25 x 25 εκατοσ.) ζύμης κουρού, αποψυγμένο
200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη
40 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) απλό αλεύρι
500 ml (2 φλιτζάνια) κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
60 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας (ταψάκι) για πίτα διαμέτρου 20 εκατοσ. τη ζύμη και κόψτε την περίσσεια. Βάλτε τη φόρμα σας με τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Πασπαλίστε με αυτό το μείγμα σας τη ζύμη. Ανακατέψτε την κρέμα με το σιρόπι σφενδάμου και περιχύστε τη ζύμη σας. Πασπαλίστε με το βούτυρο.
3. Ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα σας. Αφήστε την 1 ώρα να κρυώσει και κατόπιν βάλτε την στο ψυγείο για άλλη μια ώρα. Κόψτε και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Cobbler με μύρτιλα

Μυρωδάτη πίτα με νεκταρίνια