Πρωτότυπο κέικ με κάσιους, σιμιγδάλι και μπαχαρικά

Πρωτότυπο κέικ με κάσιους, σιμιγδάλι και μπαχαρικά

Αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά κέικ βανίλιας, σοκολάτας και πορτοκαλιού αυτή η συνταγή θα σας εξιτάρει να ξαναμπείτε στην κουζίνα.

 

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το κέικ με τον πρωτότυπο συνδυασμό υλικών σε τέσσερα εύκολα βήματα.

Υλικά
375 γραμμάρια ακατέργαστα ανάλατα κάσιους
200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
315 γραμμάρια (1 και 1/2 φλιτζάνι) ψιλή ζάχαρη
8 κρόκοι αυγών
250 γραμμάρια (1 και 1/3 του φλιτζανιού) σιμιγδάλι
80 ml (1/3 του φλιτζανιού) μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού ανθόνερο
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
4 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και αλείψτε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ διαστάσεων 20 x 20 εκατοσ. με λιωμένο βούτυρο. Στρώστε στη βάση και τις πλευρές της φόρμας αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Θρυμματίστε τα κάσιους στο μπλέντερ. Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών έναν-έναν χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τα κάσιους, το σιμιγδάλι, το μέλι, το ανθόνερο, το κάρδαμο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε καλά με μια μεγάλη μεταλλικη κουτάλα-σπάτουλα.
3. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέστε τη στο μείγμα του σιμιγδαλιού και ανακατέψτε καλά.
4. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα. Ψήστε στο φούρνο για 70 λεπτά περίπου. Σβήστε το φούρνο, αφήστε την πόρτα του μισάνοιχτη και επιτρέψτε στο κέικ σας να κρυώσει εντελώς. Κόψτε το σε κομμάτια, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολα και γευστικά cupcakes βανίλιας

Κέικ με μήλα και σιρόπι λεμονιού