Πένες με κοτόπουλο και σπαράγγια: Απίστευτη νοστιμιά με λίγες θερμίδες

Πένες με κοτόπουλο και σπαράγγια: Απίστευτη νοστιμιά με λίγες θερμίδες

Ένα λαχταριστό πιάτο ζυμαρικών γεμάτο υγιεινά συστατικά.

Εύκολο, ελαφρύ, υγιεινό και κυρίως πολύ, πολύ νόστιμο, αυτό το πιάτο με πένες, στήθος κοτόπουλου και φρέσκα σπαράγγια θα σας λύσει τα χέρια.

Υλικά
1 πακέτο πένες
5κ.σ. ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομμένα σε κύβους
αλάτι, πιπέρι
σκόνη σκόρδου
1/2 κούπα ζωμός κοτόπουλο
1 ματσάκι σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα διαγωνίως
1 σκελίδα σκόρδο, λεπτοκομμένη
1/4 κούπας τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίξτε τις και αφήστε τις στην άκρη.
2. Ζεστάνετε 3κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε μέσα το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε, προσθέστε λίγη σκόνη σκόρδου και ψήστε το μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 5 λεπτά). Βγάλτε το από το τηγάνι και βάλτε το πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
3. Ρίξτε τον ζωμό μέσα στο τηγάνι και προσθέστε τα σπαράγγια, το σκόρδο και λίγη ακόμα σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήστε τα να μαγειρευτούν μέχρι τα σπαράγγια να μαλακώσουν (5 με 10 λεπτά). Ρίξτε μέσα το κοτόπουλο και αφήστε το να ζεσταθεί.
4. Ρίξτε το μείγμα με το κοτόπουλο στα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα να σταθούν για 5 λεπτά. Ραντίστε τα με 2κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.