Σπιτική πάστα φλώρα

Σπιτική πάστα φλώρα

Ένα πολύ εύκολο γλύκισμα ζύμης με γέμιση μαρμελάδας που θα κάνει την κουζίνα σας να μοσχομυρίσει.

Αν σας αρέσει η μαρμελάδα, τότε μόλις δοκιμάσετε αυτήν την πάστα φλώρα θα ξετρελαθείτε.

Υλικά
200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
250 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο (ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας)
νιφάδες αμυγδάλων

Εκτέλεση
1. Ζυμώστε όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (αν θέλετε να την κάνετε νηστίσιμη παραλείψτε το αυγό).
2. Λαδώστε ελαφρά και αλευρώστε ένα ταψί. Στρώστε τα 3/4 της ζύμης.
3. Απλώστε από πάνω την μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη φτιάξτε μπαστουνάκια.
4. Τοποθετήστε τα μπαστουνάκια από πάνω σχηματίζοντας καρό και στα κενά ρίξτε τις νιφάδες αμυγδάλων (προαιρετικά).
5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Διαβάστε επίσης:

Ζεστή τάρτα με μαρμελάδα σε 3 βήματα

Γαλλική τάρτα μήλου