Cheesecake φράουλας με λευκή σοκολάτα

Cheesecake φράουλας με λευκή σοκολάτα

Πλούσια σε γεύση κρέμα απλώνεται πάνω σε βουτυρώδη βάση μπισκότων και σερβίρετε με σιροπιασμένες φράουλες.

 

Μια συνταγή για υπέροχο cheesecake που μπορεί να μην κάνει εκπτώσεις στα λιπαρά, αλλά εγγυάται πλούσια σε γεύση, απολαυστική κρέμα.

Υλικά
250 γραμμάρια μπισκότα βουτύρου
100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
4 φύλλα ζελατίνης
500 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας
395 γραμμάρια ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμάρια φράουλες
1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) ψιλή ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος

Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε ελαφρά τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας με τσέρκι διαμέτρου 23 εκατοσ. και στρώστε της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Θρυμματίστε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε τους το λιωμένο βούτυρο και «δουλέψτε» τα ακόμη λίγο. Πατήστε τα βουτυρωμένα μπισκότα σας στη βάση της φόρμας και βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Στο μεταξύ μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Στον επεξεργαστή τροφίμων χτυπήστε μαζί το τυρί σε μορφή κρέμας και το συμπυκνωμένο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεστάνετε 100 ml κρέμας γάλακτος. Στραγγίξτε τα φύλλα ζελατίνης και προσθέστε τα στη ζεστή κρέμα. Ανακατέψτε μέχρι τα φύλλα να διαλυθούν. Προσθέστε τη ζεστή κρέμα στο μείγμα του τυριού και ανακατέψτε.
3. Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε την χτυπημένη κρέμα μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του τυριού και ανακατέψτε καλά. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα σας πάνω από τη μπισκοτένια βάση και βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για μία νύχτα.
4. Καθαρίστε τις φράουλες και κόψτε τες στη μέση. Ξύστε τους σπόρους της βανίλιας σε μια κατσαρόλα με 80 ml (1/3 του φλιτζανιού) νερό. Προσθέστε το κλωναράκι βανίλιας, τη ζάχαρη και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράστε χωρίς να ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα σας να πήξει ελαφρά. Προσθέστε τις φράουλες και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμη. Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει εντελώς. Περιχύστε το cheesecake και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Cheesecake με μέλι, κανέλα, αμύγδαλα και άρωμα βανίλιας

Γρήγορο cheesecake πορτοκάλι