Λαχταριστές σοκολατένιες mousse σε δύο τόνους με 6 υλικά

Λαχταριστές σοκολατένιες mousse σε δύο τόνους με 6 υλικά

Δύο διαφορετικές mousse σερβίρονται στο ίδιο μπολ και εντυπωσιάζουν με την χρωματική και γευστική αντίθεσή τους.

 

Mousse μαύρης και mousse σοκολάτας Toblerone σερβίρονται μαζί σε μια γευστική αντίθεση που θα σας κερδίσει.

Υλικά
200 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
400 ml κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35 % περιεκτικότητα σε λιπαρά
200 γραμμάρια σοκολάτα Toblerone, σπασμένη σε κομμάτια
6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 πρέζα κρέμα ταρτάρ ( κρεμόριο )
1/3 του φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ βάλτε τη μαύρη σοκολάτα και 50 ml κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων στο 70% της ισχύος για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λεπτό με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι η σοκολάτα σας σχεδόν να λιώσει τελείως. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας και αφήστε το 10 λεπτά να κρυώσει. Κάντε την ίδια διαδικασία με την Toblerone σοκολάτα και άλλα 50 ml κρέμας.
2. Χτυπήστε με ένα πιρούνι τους τρεις κρόκους. Προσθέστε τους στο μείγμα μαύρης σοκολάτας και ανακατέψτε πολύ καλά. Κάντε το ίδιο με τους άλλους τρεις κρόκους και το μείγμα Toblerone σοκολάτας.
3. Με το μίξερ χτυπήστε καλά τα ασπράδια και την κρέμα ταρτάρ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές άκρες. Προσθέστε τη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα σας να πήξει και να «γυαλίσει». Προσθέστε μια κουταλιά από τη μαρέγκα στο μείγμα μαύρης σοκολάτας και ανακατέψτε καλά. Ομοίως κάντε το ίδιο και στο μείγμα Toblerone σοκολάτας. Χωρίστε την υπόλοιπη μαρέγκα στα δύο και ανακατέψτε τη στα δύο μείγματα σοκολάτας.
4. Με το μίξερ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (300 ml) μέχρι να σχηματίσει μαλακές άκρες. Μοιράστε τη στα δύο μείγματα σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.
5. Μοιράστε το μείγμα σκούρας σοκολάτας σε 8 μπολ σερβιρίσματος και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Από πάνω μοιράστε το μείγμα Toblerone σοκολάτας. Βάλτε τις mousse σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να σφίξουν. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Mousse σοκολάτας αρωματισμένη με πορτοκάλι

Mousse λευκής σοκολάτας με φρούτα του πάθους