Λαχταριστές μπάρες τριών ειδών σοκολάτας

Λαχταριστές μπάρες τριών ειδών σοκολάτας

Λευκή, σκούρα και σοκολάτα γάλακτος σε μια σοκολατένια πανδαισία.

 

Ένα υπέροχο γλύκισμα γρήγορα και εύκολα που θα λατρέψουν οι λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά
70 γραμμάρια καλής ποιότητας σοκολάτα γάλακτος, χοντροκομμένη
70 γραμμάρια καρύδια
70 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
70 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα
70 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
70 γραμμάρια νιφάδες καρύδας
70 γραμμάρια καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί με πλευρές 18 εκατοσ. και στρώστε του αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφήνοντάς το να προεξέχει.
2. Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος και απλώστε τη στη βάση του ταψιού σας. Βάλτε το ταψί σας στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σπάστε μαζί τα καρύδια και τα μπισκότα σε άμορφα κομμάτια (σε μια σακούλα χτυπώντας με έναν πλάστη ή στο μπλέντερ προσέχοντας να μην τα θρυμματίσετε εντελώς. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαγειρέψτε τη σκούρα σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο ανακατεύοντας μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Προσθέστε τα σπασμένα καρύδια και μπισκότα και την καρύδα και ανακατέψτε. Απλώστε το μείγμα σας πάνω από την κρύα σοκολάτα και ξαναβάλτε το ταψί σας στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
3. Μόλις το γλυκό σας σκληρύνει βγάλτε το από το ταψί και κόψτε το στη μέση. Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και απλώστε τη στο ένα κομμάτι του γλυκού σας. Καλύψτε το με το άλλο κομμάτι φτιάχνοντας ένα sandwich με γέμιση λευκής σοκολάτας. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, κόψτε σε 12 μπάρες και απολαύστε.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολα παστέλια καραμέλας με σοκολάτα

Μπάρες καραμέλας με φιστίκια Αιγίνης