Ζυμαρικά φουσίλι με γαρίδες και μπρόκολο

Ζυμαρικά φουσίλι με γαρίδες και μπρόκολο

Οι γαρίδες ταιριάζουν πολύ με τα ζυμαρικά και θα δώσουν μία θαλασσινή αύρα στο πιάτο σας χρησιμοποιώντας ήπιες γεύσεις. Το μπρόκολο και το σκόρδο θα κάνουν το πιάτο σας πιο πικάντικο και θα αναδείξουν την γεύση της γαρίδας.

Υλικά

4 μεσαίου μεγέθους άνθη από μπρόκολο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 πακέτα ζυμαρικά φουσίλι

4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1½ κιλά μικρές γαρίδες

½ κουτ. γλυκού αλάτι

1/8 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι

3 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού

Εκτέλεση

1.Ζεσταίνετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Όταν βράσει το νερό, προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Βγάλτε το μπρόκολο από το νερό.

2.Ξαναβάλτε το νερό να βράσει και βράστε τα μακαρόνια όπως λένε οι οδηγίες χρήσης. Στραγγίστε τα και μεταφέρετε τα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρετε τα με βούτυρο, 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι και αλάτι και ανακατέψτε. Κρατήστε τα ζυμαρικά ζεστά.

3.Στο μεταξύ, κάψτε το μπρόκολο σε ένα τηγανάκι με λάδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέστε το σκόρδο και τις γαρίδες. Μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες σας. Προσθέστε άλλες 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, αλάτι πιπέρι και τα ψίχουλα ψωμιού ανακατέψτε και αφήστε τα να γίνουν για άλλα 3 λεπτά. Σερβίρετε το μπρόκολο και τις γαρίδες στα ζυμαρικά και ανακατεύετε.