Αφράτοι, μυρωδάτοι και λαχταριστοί λουκουμάδες με μήλο!

Αφράτοι, μυρωδάτοι και λαχταριστοί λουκουμάδες με μήλο!

Μια διαφορετική συνταγή για λουκουμάδες που... θα συγκινήσει.

Αν αγαπάτε τους λουκουμάδες και τα ντονατς (αν ανήκετε δηλαδή στο 99% του πληθυσμού παγκοσμίως), η ακόλουθη συνταγή με λαχταριστά κομμάτια μήλου θα σας ενθουσιάσει και θα σας κάνει να δείτε τους κλασικούς λουκουμάδες με άλλο μάτι. Ότι είναι πανεύκολη το είπαμε;

Υλικά
940ml. φυτικό λάδι
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.σ. λευκή ζάχαρη
2κ.σ. baking powder
1/2κ.γ. αλάτι
2/3 κούπας γάλα
2 αβγά χτυπημένα
1κ.σ. φυτικό λάδι
3 κούπες μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 κούπα μείγμα ζάχαρης με κανέλα (1/2 κούπα ζάχαρη με 1 κ.σ. κανέλα)

Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια φριτέζα (ή σε κατσαρόλα, αν δεν έχετε) στους 190C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Προσθέστε το γάλα, τα αβγά και το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Ρίξτε μέσα τα μήλα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
3. Ρίξτε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε τις μέχρι να γίνουν χρυσές και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Φροντίστε να τηγανίζετε λίγες λίγες μερίδες ώστε να μην ξεχειλίσετε τη φριτέζα και δεν τηγανιστούν σωστά οι λουκουμάδες. Όταν είναι έτοιμοι, βγάλτε τους από τη φριτέζα με μια τρυπητή σπάτουλα και αφήστε τους σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Πασπαλίστε τους λουκουμάδες με το μείγμα κανέλας-ζάχαρης όσο είναι ακόμα ζεστοί.