Η λιχουδιά της Δευτέρας: Πεντανόστιμη μανιταρόπιτα με κοτόπουλο σε 4 βήματα

Η λιχουδιά της Δευτέρας: Πεντανόστιμη μανιταρόπιτα με κοτόπουλο σε 4 βήματα

Και θα νομίζετε πως είναι Σαββατοκύριακο.

Έχουμε πει πως τις Δευτέρες θα προσπαθούμε να βρίσκουμε τις καλύτερες συνταγές για να ξορκίζουμε τη μουντάδα που έχει πάντα η πρώτη μέρα της εβδομάδας. Πιστεύουμε πως με τη σημερινή υπερτέλεια πίτα με μανιτάρια και κοτόπουλο, θα σας βγάλουμε κάτι παραπάνω από ασπροπρόσωπους!

Υλικά
1κ.γ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
50γρ. φρέσκα, ολόκληρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 κονσέρβες κρέμα μανιταρόσουπας
1 πρέζα αλάτι και 1 πιπέρι
1 πακέτο έτοιμη ζύμη σφολιάτας
φρέσκο γάλα, πλήρες

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου και τηγανίστε τα ελαφρά για 2 λεπτά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρετέ τα για 3 λεπτά. Έπειτα ρίξτε στο μείγμα τις 2 κονσέρβες με κρέμα μανιταρόσουπας και αφήστε τα να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
3. Ρίξτε το μείγμα μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και καλύψτε το με τη ζύμη σφολιάτας, ανοίγοντας μια τρύπα στη μέση ώστε να μπορεί να διαφεύγει η υγρασία κατά το ψήσιμο. Τέλος περιχύστε την πίτα με ένα ποτήρι γάλα.
4. Ψήστε την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Αφήστε την λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε να τη σερβίρετε με τον κλασικό αγγλικό τρόπο, δηλαδή με πουρέ πατάτας και ψητά λαχανικά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια μικρή κονσέρβα καλαμπόκι στο μείγμα, για έξτρα νοστιμιά.