Τα λαζάνια του Ιουνίου: Λαχταριστά, κρεμώδη, συγκλονιστικά

Τα λαζάνια του Ιουνίου: Λαχταριστά, κρεμώδη, συγκλονιστικά

Μια συνταγή που θα σας φτιάξει την εβδομάδα, αν όχι το μήνα.

Καλή εβδομάδα, καλό μήνα, καλό καλοκαίρι, όλα αυτά μαζί σήμερα, κι εμείς είπαμε να ξεκινήσουμε τον μήνα δυνατά και... νόστιμα. Βρήκαμε λοιπόν μια απολύτως κολασμένη συνταγή για λαζάνια με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και κόκκινη σάλτσα, που θα σας πάρει τα μυαλά.

Υλικά
3 μισά στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
6 πλατιά λαζάνια
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
1/4 κούπας ζεστό νερό
1 πακέτο τυρί κρέμα, μαλακωμένο
2 κούπες τριμμένη μοτσαρέλα
1 βάζο κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια

Εκτέλεση
1. Βράστε νερό και μαγειρέψτε τα λαζάνια για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίξτε τα, ξεβγάλτε τα με κρύο νερό και βάλτε τα στην άκρη.
2. Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι, καλύψτε το με νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση. Αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να μην είναι μια ροζ και να έχει στραγγίξει από χυμούς. Βγάλτε το από τη κατσαρόλα και κόψτε το σε λωρίδες.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Ρίξτε τον κύβο σε καυτό νερό για να διαλυθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο με τον κύβο, το τυρί κρέμα και τη 1 κούπα μοτσαρέλα.
4. Ρίξτε το 1/3 της σάλτσας ζυμαρικών στον πάτο ενός πιρέξ. Καλύψτε με το μείγμα κοτόπουλου και βάλτε από πάνω τα 3 λαζάνια. Επαναλάβετε τη διαδικασία και τέλος καλύψτε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Βάλτε το πιρέξ στο φούρνο και ψήστε το για 45 λεπτά.