Νηστίσιμο (και υγιεινό) κέικ σοκολάτας με γλυκοπατάτα

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Νηστίσιμο (και υγιεινό) κέικ σοκολάτας με γλυκοπατάτα

Αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει ακόμα και την περίοδο που δε θα νηστεύετε.

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου!

Τι σας έχω, τι σας έχω!! Η σημερινή μου συνταγή νομίζω είναι ό,τι πιο νόστιμο, ζουμερό και υγιεινό έχω φτιάξει!

Έχω μεγάλη αδυναμία στις γλυκοπατάτες και φροντίζω πάντα να έχω στο σπίτι καθώς αρέσουν και στον άντρα μου αλλά και στον μικρό!

Έκτός, όμως, από την κλασική αλμυρή εκδοχή σαν συνοδευτικό , ήθελα να βρω μια συνταγή για γλυκό με βάση τη γλυκοπατάτα μιας και δίνει από μόνη της τη γλυκάδα που θέλουμε χωρίς περιττές θερμίδες και έχει βιταμίνες! Έψαξα αρκετά και πειραματίστηκα με αφορμή τη νηστεία έτσι ώστε να μην έχει αυγό, βούτυρο για να είναι νηστίσιμη αλλά να μην έχουμε και τις τύψεις όταν τρώμε γλυκό!

IMG 20190423 WA0001

Ανέβασα κάποια Stories στο Instagram όταν το έφτιαχνα και πραγματικά δέχτηκα πολλά μηνύματα οπότε δε γινόταν να μη σας δώσω τη συνταγή!

Το πιο λαχταριστό κέικ σοκολάτας με γλυκοπατάτα και frosting από γλυκοπατάτα και κουβερτούρα είναι αυτό που σας έχω σήμερα!

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τα υλικά που θα χρειαστούμε και στις φώτος τη διαδικασία!



Υλικά : - 1 μεγάλη γλυκοπατάτα ( ψημένη ξεφλουδισμένη)

- 1 κ ½ κούπα αλεύρι βιολογικό

- 1 κ ½ κούπα γάλα αμυγδάλου

- ¾ κούπα κακάο άγλυκο

- 1 κούπα ζάχαρη καρύδας

- ½ κούπα φυστικοβούτυρο

- 1 κ.γ baking powder

- ½ κ.γ baking soda

- 100gr σοκολάτα κουβερτούρα

Διαδικασία : Στο multi ρίχνουμε μισή γλυκοπατάτα ( να είναι κρύα) , το γάλα αμυγδάλου, ζάχαρη καρύδας, φυστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και baking soda και τα ανακατεύουμε. Αναμιγνύουμε τα το περιεχόμενο των δυο μπολ σε ένα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 55-60 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο παίρνουμε την άλλη μισή γλυκοπατάτα και τη ζεσταίνουμε είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε στο φούρνο. Όπως είναι ζεστή ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει. Ακόμα καλύτερα χτυπήστε τη στο μπλέντερ για να είναι πιο μαλακή η υφή της επικάλυψης! Έτοιμο το frosting μας.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με μια σπάτουλα απλώνουμε το σοκολατένιο μας frosting. Έτοιμο το πιο τέλειο υγιεινό σοκολατένιο κέικ με γλυκοπατάτα!

Επίσης να σας πω πως αν θέλετε μπορείτε και να μη βάλετε frosting από πάνω και να το αφήσετε όπως είναι !

Πραγματικά αξίζει να το φτιάξετε θα ξετρελαθείτε και εσείς και οι αγαπημένοι σας!!

Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο MLvlog!

Fit your life the easy way!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Περιμένω τα μηνύματά σας στο instagram: maria_louiza_real και facebook: maria louiza vourou