Πότε θα μάθουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε το συνάνθρωπο;

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Πότε θα μάθουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε το συνάνθρωπο;

Αυτό που βλέπω διαρκώς στα social media είναι η ανταλλαγή πυρών μεταξύ ανθρώπων που πραγματικά δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου

Καλό μήνα σε όλες με υγεία πρώτα απ’όλα!

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις/ απόψεις μου σχετικά με τα πρόσφατα σοσιαλμιντιακά όπως τα λέω δρώμενα.

Με αφορμή λοιπόν την επιστροφή της Κατερίνας Στικούδη στο show που συμπαρουσιάζει 2 βδομάδες μετά τη γέννηση του γιου της αλλά και το περιβόητο story του Τάσου Ξιάρχο που διαπόμπευσε δημόσια μια κοπέλα με παραπάνω κιλά που βρισκόταν στο ίδιο μαγαζί με εκείνον.

Θα μου πείτε μα πως τα συνδέεις αυτά τα δύο;

Η δική μου ερώτηση είναι: Πότε θα μάθουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε το συνάνθρωπο;

Αυτό που βλέπω διαρκώς στα social media είναι η ανταλλαγή πυρών μεταξύ ανθρώπων που πραγματικά δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Μια διαρκή εξαπόλυση κακίας που δεν έχει τελειωμό.

Θλίψη αλήθεια.

Η Κατερίνα Στικούδη χαρακτηρίστηκε ως «μαλακ..νη» μάνα επειδή άφησε για 3 ώρες το παιδί της για να επιστρέψει στη δουλειά της . Σχολιάστηκε για τα ρούχα που φόρεσε και πως ήταν προκλητικά. Σχόλια από γυναίκες , μαμάδες. Που είναι η γυναικεία αλληλεγγύη σε ένα κόσμο που ήδη πολεμάτε από άντρες που δεν μας σέβονται; Πως θα σταθούμε ψηλά όταν οι ίδιες μεταξύ μας δεν μας σεβόμαστε;

Πότε θα σταματήσει το momshamimg και η σύγκριση ποια είναι η καλύτερη μάνα; Ποιος είπε ότι η «καλή» μαμά είναι εκείνη που είναι 24 ώρες με το παιδί ; Σοβαρά τώρα ; Προσωπικά η μητέρα μου έκανε 2 δουλειές για να με μεγαλώσει καθότι χωρισμένη και χωρίς διατροφή μέχρι να παντρευτεί. Θα μου πει τώρα κάποια ότι η μαμά μου δεν ήταν καλή μαμά; Μαμάδες πρέπει λίγο να το δούμε αλλιώς το θέμα γιατί δεν προχωράμε έτσι..

Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις εκείνες που λένε τέτοια λόγια και εκφράζονται έτσι και προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα ξέρουν όλα και τα κάνουν όλα σωστά κατά 99% θα ήθελαν να ζουν μια άλλη ζωή. Να βγαίνουν περισσότερο , να έχουν μια δουλειά που να τους αρέσει , και η σχέση με το σύζυγο να είναι καλύτερη

Λυπάμαι αλλά είναι η αλήθεια όσο και αν σε κάποιες μπορεί να μην αρέσει . Το να μιλάμε έτσι η μια στην άλλη και πόσο μάλλον να κρίνουμε όλοι απέξω από τον καναπέ κρατώντας ένα κινητό δεν μας κάνει καλύτερους ανθρώπους . Και η κοινωνία μας χρειάζεται να είμαστε καλύτερες και πιο συμπονετικές. Φυσικά μπορεί κάποια να διαφωνεί και να το εκφράσει όλα είναι δεκτά , αλλά το να βρίζεις δημόσια μια εργαζομένη μαμά που δεν σε ενόχλησε και να την χαρακτηρίζεις έτσι είναι τουλάχιστον σιχαμένο (για μένα).

Από την άλλη έχουμε τον Τάσο Ξιάρχο ο οποίος είναι εκτός τόπου και χρόνου και μας θυμίζει για μια ακόμα φορά πόσο πίσω είναι κάποιοι άνθρωποι και πόσο υποτιμητικά βλέπουν τον συνάνθρωπο τους. Θα μου πεις περίμενες τώρα να το καταλάβεις δεν βλέπεις τι γίνεται ;

Βλέπω αλλά κάθε φορά που θα δω ένα δημόσιο πρόσωπο να τοποθετείται έτσι κάθε φορά σοκάρομαι γιατί βλέπω ότι δεν έχει τελειωμό. Και μετά διαβάζω πως απειλεί να αυτοκτονήσει μετά την κατακραυγή . Μα είναι δυνατόν; Η ζωή είναι παιχνιδάκι να λες θα αυτοκτονήσω για κάτι που εσύ ο ίδιος προκάλεσες. Όπως βρήκες το θάρρος να μιλήσεις δημόσια έτσι για την κοπέλα , βρες τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες. Πόσο κόσμος θα ήθελε να ζει τώρα που έφυγε .. Το να έχεις το θείο δώρο της ζωής και να πας να το «πετάξεις» το θεωρώ απαράδεκτο. Κάθε δράση έχει και αντίδραση . Λυπάμαι. Απλά σώπασε και προσπάθησε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Αναρωτιέμαι λοιπόν πότε θα μάθουμε να αγαπάμε τον άλλο και να τον δεχόμαστε όπως είναι..

Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο Mlvlog

ΥΓ Φυσικά και δεν υπονοώ ότι καμία από όσες με διαβάζετε τώρα δεν ξέρετε να αγαπάτε. Είναι γενική η ερώτηση προς αφύπνιση μερικών.

ΥΓ: περιμένω τα μηνύματα σας στο Instagram και στο Facebook