Πλήρες γεύμα που με διατηρεί πάντα σε φόρμα!

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Πλήρες γεύμα που με διατηρεί πάντα σε φόρμα!

O Oκτώβριος είναι μήνας αλλαγών

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου.

Είμαστε στα μέσα του Οκτώβρη και έχουμε μπει για τα καλά σε ρυθμούς φθινοπωρινούς περιμένοντας το χειμώνα.

Η αλήθεια είναι πως ο Οκτώβριος είναι κατεξοχήν ένας μήνας που θέτουμε στόχους για την υγεία και το σώμα μας καθώς πλέον έχει φύγει η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και αρχίζουν οι φράσεις : «από Δευτέρα δίαιτα» , «φέτος το χειμώνα θα χτίσω κορμί» , «θέλω να χάσω κιλά» κλπ. Η πιο σωστή φράση είναι « θέλω να φτιάξω τη διατροφή μου και να νιώθω υγιής» . Σίγουρα μας απασχολεί πάντα το σώμα μας και τα κιλά καθώς θέλουμε να είμαστε αδύνατες αλλά δεν είναι το παν. Το να έχουμε ένα αδύνατο αλλά ασθενές σώμα με έλλειψη βιταμινών και πρωτεΐνης δεν είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όπως αντίστοιχα το να έχουμε παραπάνω κιλά από όσα μπορεί να αντέξει το σώμα και ο οργανισμός μας.

Η σωστή διατροφή δεν θέλει κόπο και προσπάθεια. Απλές, καθημερινές έξυπνες συνήθειες χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να προσλαμβάνουμε τις θρεπτικές ουσίες που χρειαζόμαστε και παράλληλα να είμαστε σε φόρμα!

Τέτοιες συνήθειες έχω και εγώ στην καθημερινότητα μου που με βοηθούν να έχω έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

Το πρωί ξεκινάω τη μέρα μου με δυναμωτικό πρωινό και χυμό και πριν φύγω για τις δουλειές μου βάζω στην τσάντα μου τις αγαπημένες μου φρυγανιές Wasa έτσι ώστε όταν πεινάσω να έχω κάτι ελαφρύ και χορταστικό μαζί μου. Οι φρυγανιές Wasa είναι σουηδικού τύπου και για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται υλικά όπως αλεύρι σίκαλης, ολικής άλεσης, αλεύρι βρώμης, αλεύρι σίτου, μαγιά, σουσάμι κ.α. με αποτέλεσμα να είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Αποτελούν λοιπόν την ιδανική επιλογή για μια φυσική διατροφή ειδικά για εμάς τις γυναίκες που μας απασχολεί το σώμα μας και η φυσική μας κατάσταση αλλά ταυτόχρονα βοηθάει και το πνεύμα. Μην ξεχνάμε πως νους υγιής εν σώματι υγιή!

μμμμ

Έχουν λίγες θερμίδες ανά φρυγανιά όποτε μπορούμε να τις συνδυάσουμε με τα αγαπημένα μας συστατικά χωρίς τύψεις. Μια μερίδα 30γρ φρυγανιάς Wasa καλύπτει το 20%-30% των καθημερινών αναγκών του οργανισμού σε φυτικές ίνες και μπορεί ιδανικά να αντικαταστήσει το ψωμί ή το παξιμάδι που συνδυάζουμε με το κυρίως γεύμα μας.

Υπάρχει μια μεγάλη επιλογή σε γεύσεις για να διαλέξετε ! Η δική μου αγαπημένη είναι η musli gourmet με βρώμη, καλαμπόκι, κριθάρι και όλυρα και τη συνδυάζω αρκετές φορές με ταχίνι κ μέλι ή φυστικοβουτυρο και για αλμυρή επιθυμία βάζω αυγό με αβοκάντο!

Όπως σας ανάφερα και προηγουμένως με μικρές έξυπνες συνήθειες μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας προς το καλύτερο! Φυσικά πάντα συνδυάζουμε και ένα είδος γυμναστικής που μας αρέσει και φροντίζουμε να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας για καλύτερο αποτέλεσμα !

Οι δικές μου αγαπημένες γεύσεις είναι από αλεύρι σίκαλης και αλεύρι βρώμης που μου καλύπτουν κάθε γεύμα αλλά εσείς μπορείτε να κάνετε πολλούς συνδυασμούς με τα υλικά της επιλογής.

Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο MLvlog !

Fit your life the easy way

Υ.Γ Περιμένω τα μηνύματα σας στο προσωπικό μου προφίλ στο Instagram και Facebook.