Εκτός από το γιο μου, υπάρχει και κάτι άλλο που μου δίνει λαμπερό χαμόγελο

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Εκτός από το γιο μου, υπάρχει και κάτι άλλο που μου δίνει λαμπερό χαμόγελο

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές με ρωτάτε για τα δόντια μου πως τα φροντίζω, πως τα περιποιούμαι, τι οδοντόπαστα χρησιμοποιώ.

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου!

Περίμενα την κατάλληλη χρονική περίοδο για να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πτυχές της καθημερινότητας μου από την περίοδο της εγκυμοσύνης μου μέχρι τώρα. Κάποιες συνήθειες τις οποίες έχω μέχρι και τώρα και αφορούν τη στοματική υγιεινή.

Είναι αλήθεια πως πολλές φορές με ρωτάτε για τα δόντια μου πως τα φροντίζω, πως τα περιποιούμαι, τι οδοντόπαστα χρησιμοποιώ.

Όταν έμαθα πως ήμουν έγκυος άρχισα αμέσως να ψάχνω τι πρέπει να τρώω, τι κρέμες να βάζω για το σώμα αλλά και τι οδοντόπαστα να χρησιμοποιώ γιατί ξέρετε όσες είστε μανούλες πως στην περίοδο της εγκυμοσύνης τα ούλα μας γίνονται πολύ ευαίσθητα. Επίσης η γεύση μας αλλάζει και δεν θέλουμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας με προϊόντα που μας δημιουργούν άσχημη γεύση γιατί ήδη πολλά πράγματα δεν μας αρέσουν και μας προκαλούν ναυτίες.

Μου σύστησαν λοιπόν να δοκιμάσω τη Zendium.

Αναρωτήθηκα τι διαφορετικό έχει η συγκεκριμένη οδοντόπαστα ; έκανα την έρευνα μου , τη δοκίμασα και πραγματικά σας λέω ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που έκτοτε δε μπορώ να βουρτσίσω τα δόντια μου με άλλη οδοντόπαστα.

9999

Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι πως έχει τα ίδια φυσικά ένζυμα όπως αυτά που έχουμε στο στόμα μας , οπότε χρησιμοποιώντας τη ενισχύουμε τη φυσική ασπίδα του στόματος και τα «καλά» βακτήρια απέναντι στα «κακά» βακτήρια που συνυπάρχουν. Έχει ήπια γεύση οπότε δε με ενόχλησε καθόλου στην περίοδο της εγκυμοσύνης και δεν περιέχει καθόλου sls (αυτό το συστατικό που έχουν κάποιες οδοντόπαστες και όταν πας να φας μετά το βούρτσισμα σου προκαλεί έντονη και όχι ωραία γεύση) οπότε αν ήθελα κάτι να πιω ή να φάω μετά δεν μου αλλοιωνόταν η γεύση.

Έχει 5 διαφορετικούς τύπους για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Η δική μου αγαπημένη είναι η biofresh με το πράσινο αυτοκόλλητο, γιατί μου δίνει μια φοβερή αίσθηση φρεσκάδας και με αναζωογονεί. Υπάρχει επίσης και σειρά για τα παιδάκια , όπως και ειδικές οδοντόβουρτσες που δεν τραυματίζουν τα ούλα και στοματικό διάλυμα.

Οι μήνες πέρασαν και το τηλέφωνο μου χτύπησε για μια πολύ πολύ ευχάριστη πρόταση!

Η Zendium θα διοργάνωνε μέσα στον Ιούνιο ένα global event με influencers από όλο κόσμο στην πανέμορφη Δανία και συγκεκριμένα στο Skodsborg λίγο έξω από την Κοπεγχάγη!

11222

Η πρόσκληση ήταν για ένα wellness σαββατοκύριακο όπου θα μπορούσαμε να μάθουμε ακόμα περισσότερα πράγματα για τη στοματική υγιεινή και τη σωματική μας ευεξία, να παρακολουθήσουμε μαθήματα yoga και Pilates από καταξιωμένους Instructors, να συμμετάσχουμε σε cooking class με τον βραβευμένο με michellene αστέρι σεφ Thomas Rode Andersen, να κάνουμε spa και hamam και φυσικά να δοκιμάσουμε φοβερές γεύσεις εμπνευσμένες από τη vegan διατροφή και όχι μόνο.

55555

Όπως καταλαβαίνετε η χαρά μου ήταν απερίγραπτη γιατί από όλες τις Ελληνίδες Influencers διάλεξαν εμένα καθώς ήξεραν πόσο αγαπημένη μου είναι η Zendium και φυσικά τους άρεσε και όλο το healthy lifestyle μου.

Έζησα από τις ωραιότερες εμπειρίες της ζωής μου!

Το ξενοδοχείο που μείναμε ήταν εκπληκτικό με φοβερούς χώρους και θέα στη θάλασσα καθώς το μέρος που μείναμε ήταν παραθαλάσσιο!

Στο welcome dinner είχαμε την ευκαιρία να συστηθούμε και να πούμε λίγα πράγματα για εμάς! Φυσικά και ανάφερα τον Ιασονάκο μου , πως είμαι νέα μαμά και με ενδιαφέρει απόλυτα η στοματική και σωματική υγιεινή!

Γνώρισα κοπέλες από όλο τον κόσμο φανατικές με την υγεία και την ευεξία και μοιραστήκαμε τις απόψεις μας.

Με τη Faya Nilsson από την Aγγλία γνωστή και ως fitnessontoast στο Instagram και τη Vibeke Klemetsen από Νορβηγία ταιριάξαμε αμέσως !

Η Vibeke είναι και μαμά 3 παιδιών και αν δείτε το σώμα και το πρόσωπό της θα πάθετε σοκ! Εκπληκτική!

112222333
aaaaaaaaaa

Άκουσα επιστήμονες να μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η φροντίδα της στοματικής υγιεινής όχι μόνο με τη χρήση προϊόντων αλλά και με τη σωστή διατροφή και γυμναστική!

Μια κακή διατροφή , μια ελλιπής σε βιταμίνες διατροφή , το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το άγχος , η έλλειψη ύπνου δεν επηρεάζουν μόνο τη σωματική και πνευματική υγεία αλλά τη στοματική!

Στο στόμα υπάρχουν εκατομμύρια βακτήρια και συνυπάρχουν τα «καλά» με τα «κακά» βακτήρια. Όταν κάνουμε ένα μη υγιεινό τρόπο ζωής και δεν φροντίζουμε τα δόντια μας με σωστή και φιλική προς αυτό οδοντόπαστα τότε τα κακά βακτήρια αρχίζουν και υπερισχύουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι παθήσεις που γνωρίζουμε όπως πέτρα, πλάκα κλπ.

Το συμπέρασμα για ένα υγιές στόμα χρειάζεται και ένα υγιές σώμα!

Επίσης, μάθαμε και κάτι άλλο που μας έκανε όλες να απορήσουμε! Ξέρετε πόσα βακτήρια ανταλλάζουμε με ένα φιλί στον αγαπημένο μας ;;

80 εκατομμύρια βακτήρια παρακαλώ!! Απίστευτο; ;

Άρα ας φροντίζουμε τουλάχιστον και ο αγαπημένος μας να έχει σωστή στοματική υγιεινή!

777

Όπως καταλάβατε είναι άμεση η σύνδεση σωματικής υγείας και ευεξίας με τη στοματική υγιεινή άρα μην περιμένουμε υγιή δόντια και ούλα με κακή διατροφή , έλλειψη άσκησης , άγχος και όσα είπαμε προηγουμένως!

Όλο το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου που οργάνωσαν τα άτομα της Zendium ήταν άψογο και βασισμένο στο wellness τρόπο ζωής που θα έπρεπε όλοι να ακολουθούμε.

Ξέρω δεν είναι εύκολο , ούτε εγώ τα καταφέρνω πάντα αλλά χρειάζεται έστω μια μικρή προσπάθεια και σίγουρα το αποτέλεσμα που θα δείτε στον οργανισμό σας και στην ευεξίας που θα νιώσετε σας θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!

Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο MLvlog!

Fit your life the easy way!