Η διατροφή μου αυτές τις ημέρες που #μένουμε_σπίτι όλοι

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Η διατροφή μου αυτές τις ημέρες που #μένουμε_σπίτι όλοι

Τι τρώω για να μην δω τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει απότομα. 

Η διατροφή αυτές τις μέρες της καραντίνας δεν είναι και πολύ εύκολη για να λέμε την αλήθεια! Όσο μένεις μέσα στο σπίτι τριγυρίζεις στην κουζίνα τσιμπολογάς , μαγειρεύεις να περάσει η ώρα , πειραματίζεσαι με συνταγές και στο τέλος φυσικά θέλεις να τα φας όλα!

Προσωπικά προσπαθώ να έχω ένα μέτρο . Να τρώω υγιεινά γιατί χρειαζόμαστε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά ειδικά αυτήν την περίοδο αλλά αν νιώσω ότι θέλω να «παραστρατήσω» και να φάω ένα προφιτερόλ για παράδειγμα (χιχι) θα το κάνω!

Ξεκινάω με πρωινό καλό , ψωμί ολικής με ταχίνι και μέλι ή pancakes με βρώμη ή ομελέτα. Ενδιάμεσα θα φάω φρούτα μαζί με τον μικρό ή κάποιο χυμό . Τα μεσημέρια φτιάχνω κάποιο σπανακόρυζο, φακές ή λάχανορυζο, κοτόπουλο με ρύζι ή μπιφτεκάκια με βρώμη για να τρώει και ο μικρός .

Σίγουρα θα φτιάξω και κάποια τύπου καρμπονάρα με γάλα καρύδας ή παστίτσιο για αλλαγή. Δυστυχώς δεν νηστεύουμε γιατί λόγω της κατάστασης θεωρώ πως πρέπει να παίρνουμε από όλα τα τρόφιμα τις απαραίτητες πρωτεΐνες .

Φροντίζω να φτιάχνω κάποιο banana bread ή υγιεινά μπισκότα να υπάρχουν στο σπίτι έτσι ώστε να ξεγελάμε τις λιγούρες μας και λαχανικά κομμένα όπως καρότο και αγοράκια και ντοματίνια αν δεν θέλουμε κάτι γλυκό

Το βράδυ τρώω ό,τι έχει μείνει από το μεσημέρι σε μικρότερη ποσότητα ή γιαούρτι ή φρυγανιές με αβοκάντο , τομάτα , τυρί κότατζ ή κάποιο ντάκο που μου αρέσει πολύ !

Γενικά εφαρμόζω τη διατροφή που κάνω πάντα δηλαδή όλα με μέτρο απλά αυτές τις μέρες θα τσιμπολογάω περισσότερο ! Φυσικά φροντίζω να γυμνάζομαι στο σπίτι και κάνω και τα ιντερνετικά μου μαθήματα pilates !

Είμαι δύσκολες οι μέρες όποτε ας δώσουμε στον οργανισμό μας αυτά που χρειάζεται αλλά και να τον «κανακέψουμε» λίγο με γλυκά ή αλμυρά που μας αρέσουν!

Περιμένω τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου Instagram: maria_louiza_real και facebook: maria louiza vourou