Οι detox συνήθειες που θα σε κάνουν να χαμογελάς περισσότερο κάθε μέρα

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Οι detox συνήθειες που θα σε κάνουν να χαμογελάς περισσότερο κάθε μέρα

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου,

Αναρωτιέμαι , πόσες φορές πλέον το μήνα, την εβδομάδα ακόμα και την ημέρα ακούμε ή διαβάζουμε τη λέξη ‘detox’.

Μια λέξη, μια έννοια, ακόμα και κίνημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί που έχει έρθει στη ζωή μας για να μείνει. Κατά τη δική μου γνώμη είναι κάτι που με χαροποιεί καθώς είμαι και εγώ μέλος αυτού του «κινήματος» που μόνο θετικά στοιχεία και θετικές αλλαγές έχει σκοπό να εντάξει στην καθημερινότητα μας . Το έχετε δει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια που μοιράζομαι τα άρθρα μου και τα βίντεο μαζί σας, πόσο πιστά έχω βάλει πάρα πολλές detox συνήθειες στη ζωή μου.

Τελικά όμως τι πραγματικά σημαίνει detox; Σε ποιες άλλες πτυχές της καθημερινότητας μου πέραν της διατροφής μπορώ να κάνω detox; Είναι μια πολύ καλή ερώτηση αυτή, καθώς η έννοια του detox δηλαδή της αποτοξίνωσης μπορεί να εφαρμοστεί και σε συνήθειες ή καταστάσεις που ίσως δεν έχετε σκεφτεί.

Η πρώτη και πιο ουσιαστική για εμένα detox συνήθεια που θα ήταν καλό να κάνετε, είναι από τις αρνητικές, τοξικές και δυσάρεστες καταστάσεις που ίσως βιώνετε. Για παράδειγμα μια τοξική προσωπική σχέση ή μια φιλία που μπορεί να σας καταπιέζει και να μη σας αφήνει να εξελιχθείτε και να γίνετε αυτό που θέλετε εσείς σαν προσωπικότητα. Μία σχέση που σας κρατάει πίσω στα όνειρά σας , που αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ζήλεια και φθόνος. Άνθρωποι οι οποίοι χαίρονται όταν δεν είστε καλά και σπεύδουν δήθεν να σας βοηθήσουν ή λυπούνται όταν η ζωή σας χαμογελά γιατί θέλουν μονίμως να σας βλέπουν πεσμένες για να νιώθουν «ανώτεροι» εκείνοι. Πρωτίστως λοιπόν αποτοξίνωση τεράστια από τέτοιους ανθρώπους. Δεν έχουν καμία απολύτως θέση στη ζωή σας.

Έρχεται η ώρα τώρα για το detox, το ίσως πιο εύκολο θα έλεγα και πιο άμεσο. Το καθημερινό detox σε σχέση με τον εαυτό μας.

Απλές detox συνήθειες και μικρές αλλαγές υγείας και ομορφιάς όπως συνηθίζω να λέω εγώ. Γιατί πολλές φορές οι μικρές αλλαγές μπορούν να αναδιαρθρώσουν σημαντική την ψυχοσύνθεσή μας και να μας δώσουν δύναμη και κουράγιο για να πραγματοποιήσουμε τις μεγαλύτερες.

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα σουπερ δροσερό , δυναμωτικό και υγιεινό smoothie! Δώσε στον οργανισμό σου θρεπτικά συστατικά που τα χρειάζεται. Η εσωτερική υγεία και ευεξία αντανακλάται και εξωτερικά.

Εικόνα7

Είναι μια μικρή πολύ απλή κίνηση. Ρίξε σε ένα μπλέντερ ό,τι έχεις διαθέσιμο από φρούτα και λαχανικά στο σπίτι. Αν δεν έχεις πολλά χτύπησε έστω μια μπανάνα με λίγο γάλα και μέλι ή μήλο, αχλάδι, σπανάκι με χυμό πορτοκάλι ή όποιο άλλο συνδυασμό θέλεις να κάνεις. Αρκεί όμως να το κάνεις. Για τον οργανισμό σου μιλάμε.

Κάνε τη γυμναστική που σου αρέσει! Είτε είναι το περπάτημα, το τρέξιμο, Yoga , pilates, ό,τι σε ευχαριστεί και σε κάνει να νιώθεις ευεξία.

Εικόνα8

Προσωπικά για μένα σαν δασκάλα pilates το προτιμώ γιατί με βοηθάει να γυμναστώ χωρίς να εξουθενωθώ και νιώθω ευεξία. Μαζί με περπάτημα, όποτε έχω χρόνο, είναι ο τέλειος συνδυασμός.

Χρησιμοποίησε προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής υγιεινής που να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και με όσο γίνεται φυσικά συστατικά. Για το πρόσωπο χρησιμοποιώ προϊόντα με βάση φρούτα και λαχανικά ενώ για τη στοματική μου υγιεινή έχω πρόσφατα ανακαλύψει την οδοντόκρεμα AIM White Now Smile Detox η οποία περιέχει 94.5% συστατικά φυσικής προέλευσης και έρχεται στα χέρια μας χωρίς κουτί, υποστηρίζοντας την detox λογική και στο περιβάλλον, ενώ η κλινικά αποδεδειγμένη σύνθεσή της χαρίζει 3 φορές λευκότερο χαμόγελο άμεσα. Τη σειρά της AIM White Now Smile Detox συμπληρώνει και η αντίστοιχη οδοντόβουρτσα, με ίνες εμποτισμένες με ενεργό άνθρακα για λεύκανση, η οποία είναι απαλή με τα ούλα και διαθέτει ευθεία λαβή κατάλληλα σχεδιασμένη για ακριβή έλεγχο στο βούρτσισμα.

Εικόνα4 copy

Σαν άνθρωπος που χαμογελάω συνέχεια, οφείλω να δίνω μεγάλη προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιώ για το βούρτσισμα των δοντιών μου - άλλωστε είναι και κάτι που με ρωτάτε συχνά.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το χαμόγελό μας είναι η πηγή της δύναμής μας, το πιο δυνατό μας στοιχείο και δεν αφήνουμε τίποτα και κανένα να μας το κλέψει!

Εικόνα5

Κοιτάξου στον καθρέπτη, πάρε μια βαθιά ανάσα, χαμογέλα και ξεκίνα τις νέες σου detox συνήθειες! Σου αξίζει μια καλύτερη ζωή γιατί είσαι ξεχωριστή!

#SmileWeDetox #AIMWhiteNow #SmileDetox

Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο MLvlog

Fit your life the easy way

Υ.Γ Περιμένω τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου προφιλ μου στο Instagram : maria_louiza_real και facebook : maria Louiza vourou