Χρυσές Σφαίρες: Οι πρώτες red carpet εμφανίσεις της χρονιάς επιβεβαίωσαν το color trend του 2024

Ναταλία Κατσακιώρη
Χρυσές Σφαίρες: Οι πρώτες red carpet εμφανίσεις της χρονιάς επιβεβαίωσαν το color trend του 2024

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Το little red dress θα είναι η απόλυτη τάση της χρονιάς. 

Ένα κόκκινο χαλί, ειδικά όταν μιλάμε για το πρώτο κόκκινο χαλί της χρονιάς, έχει να μας πει πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις. Δεν μιλάμε απλώς πλέον για red carpet εμφανίσεις, που μας παρουσιάζουν τις νέες δημιουργίες των κορυφαίων οίκων του πλανήτη, σαν ένα ακόμη καλοστημένο show, αλλά για looks που εκφράζουν την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας, την καλλιτεχνική της άποψη, κρύβοντας συχνά και βαθύτερα νοήματα και ισχυρές δηλώσεις. Αυτή είναι εξάλλου και η ομορφιά της μόδας. Η ελευθερία που προσφέρει σε όλους μας να φορέσουμε -κυροιολεκτικά- πάνω μας αυτό που νιώθουμε ή αυτό που θέλουμε να πούμε.

81st Golden Globe Awards - Arrivals

Η Ayo Edebiri με custom Prada (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Επίσης, όταν μιλάμε για το κόκκινο χαλί των Golden Globes, ξέρουμε ότι αναφερόμαστε σε κάτι πιο ειδικό. Γιατί οι Χρυσές Σφαίρες είναι κατά κανόνα το πρώτο red carpet της κάθε χρονιάς και σηματοδοτεί τις τάσεις που θα δούμε και στη συνέχεια μέσα στο έτος, εντός αλλά και εκτός επίσημων εμφανίσεων. Έτσι, εβδομάδες πριν την τελετή τα στοιχήματα έδιναν και έπαιρναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των ατελιές για τις τάσεις που θα βλέπαμε τελικά τη βραδιά των βραβείων. Η χθεσινή τελετή δεν μας απογοήτευσε και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως όσο και αν το marketing θέλει να χαθούμε μέσα σε ένα ροζ, Barbie πυρετό το 2024 θα βαφτεί με ένα άλλο έντονο και sophisticated χρώμα. Το κόκκινο.

Οι τέσσερις εμφανίσεις που απογοήτευσαν στο χθεσινό χαλί των Golden Globes

Το χθεσινό χαλί έκανε και επίσημα την πρεμιέρα της red season.

To κόκκινο είναι το νέο μαύρο, το νέο ροζ, το νέο χρώμα που θα βλέπετε παντού. Αυτοί και άλλοι πολλοί ήταν οι τίτλοι που διαβάζαμε και διάβαζες ήδη από τον Σεπτέμβριο σε όλα τα κορυφαία fashion έντυπα. Τα catwalks είχαν δείξει εξαρχής την αγάπη των designers για το κόκινο σε αυτή τη φάση και το little black dress έγινε σιγά-σιγά κατακόκκινο. Το χθεσινό red carpet απλώς επιβεβαίωσε τις υποθέσεις μας, αφού το κόκκινο ήταν το χρώμα που διάλεξαν για τη βραδιά πολλές κυρίες αλλά και κύριοι για τη βραδιά.

CORRECTION 81st Golden Globe Awards - Arrivals

Η Julianne Moore με custom Bottega Veneta (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Ξεκινάμε φυσικά από την υπέροχη Julianne Moore και το custom Bottega Veneta, strapless gown της. Η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, Ayo Edebiri, επέλεξε επίσης ένα πολύ κομψό φόρεμα του οίκου Prada με ασορτί γόβες, ενώ η Selena Gomez επέλεξε και εκείνη το κόκκινο για το αμφιλεγόμενο Armani Prive look της. Λίγο-πολύ είδαμε όλες τις αποχρώσεις του, από το έντονο κόκκινο του κοραλιού μέχρι το βαθύ μπορντό του κρασιού, αλλά και total red χρωματικά combos.

81st Golden Globe Awards - Arrivals

Ο Barry Keoghan με Louis Vuitton SS24 RTW (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Μαζί με τις ενημερωμένες κυρίες απολαύσαμε και κάποιους τολμηρούς κυρίους, όπως ο Barry Keoghan, που επένδυσαν στο κόκκινο και φυσικά δικαιώθηκαν.