To spider dress είναι η νέα εμμονή του red carpet και την τάση ξεκίνησε η θεά Zendaya

Ναταλία Κατσακιώρη
To spider dress είναι η νέα εμμονή του red carpet και την τάση ξεκίνησε η θεά Zendaya

Και η Dakota Johnson συνέχισε την τάση που έχει πάρει την έγκριση του Hollywood.

To να ντύνομαι θεματικά δεν ήταν προσωπικά αδυναμία μου. Το ίδιο ισχύει και για τα ζευγάρια πυ φοράνε παρόμοια looks και κάνουν matching εμφανίσεις. Όπως, όμως, ο κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του, έτσι και και εγώ μπορώ να πω ότι έχω δει με τελείως διαφορετικό μάτι τα θεματικά red carpet looks. Και σε αυτό εννοείται ότι βοήθησε η ταινία Barbie και οι iconic Barbie like εμφανίσεις τις Margot Robbie, η οποία δεν έπαιξε απλά τη Barbie αλλά έγινε η πιο διάσημη κούκλα του πλανήτη για λίγους μήνες.

Όπως λοιπόν εκείνη μπήκε στην ψυχολογία του πραγματικού στυλ μιας Barbie, έτσι και η Dakota Johnson στην πρεμιέρα της νέας ταινίας της Marvel στην οποία πρωταγωνιστεί, «Madame Web», και είναι η πολύτιμη βοηθός του Spiderman, αποφάσισε να μπει για λίγο στον ιστό του, επιλέγοντας ένα spider dress, δηλαδή ένα φόρεμα που μοιάζει με ιστό αράχνης. To συγκεκριμένο φόρεμα είναι δημιουργία του brand Annie’s Ibiza και είναι ένα maxi, ημιδιάφανο gown με τον ιστό της αράχνης να σχηματίζεται με sparkly στοιχεία. Μαζί με την στυλίστριά της Kate Young που επιμελήθηκε το look της βραδιάς, πρόσθεσαν και ένα matching πέπλο που πήγε το drama σε άλλο επίπεδο.

https://www.instagram.com/reel/C293mTjOqpm/

Το καρό κοστούμι της Σμαράγδας Καρύδη είναι η κομψή προσθήκη που λείπει από τη ντουλάπα σου

Το spider dress είναι η εμμονή του red carpet. Να το περιμένουμε και στα Oscars;

Η έμπνευση μέσα από το συγκεκριμένο μοτίβο φαίνεται ότι έχει απασχολήσει έντονα τους σχεδιαστές και σε άλλες περιστάσεις, αφού δεν είναι η μοναδική φορά που είδαμε τελευταία το σχήμα του ιστού αράχνης σε κόκκινο χαλί. Η Jessica Chastain είχε επιλέξει ένα τέτοιο φόρεμα δια χειρός Oscar De La Renta στις Χρυσές Σφαίρες του 2023 και ήταν πραγματικά εξαιρετικά λαμπερή.

80th Annual Golden Globe Awards - Arrivals

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

80th Annual Golden Globe Awards - Arrivals

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Η πρώτη ωστόσο διδάξασα ήταν η Zendaya, η απόλυτη πρωταγωνίστρια του red carpet dressing, που είχε φορέσει ένα spider dress του αγαπημένου τους οίκου Valentino στην πρεμιέρα της ταινίας Spiderman το 2021 και ήταν η matching μάσκα της που πραγματικά το απογείωσε. Μήπως αυτή θα είναι η τάση που θα δούμε και στο κόκκινο χαλί των Oscars;

LA Premiere of

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)