H «Wonder» συλλογή του Marc Jacobs και το aprés show του οίκου Moncler μονοπώλησαν το Σαββατοκύριακο

Ναταλία Κατσακιώρη
H «Wonder» συλλογή του Marc Jacobs και το aprés show του οίκου Moncler μονοπώλησαν το Σαββατοκύριακο

Και κάπως έτσι ο Marc Jacobs έκλεισε σαράντα χρόνια πορείας.

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα είδαμε ένα βίντεο με τον Marc Jacobs να σβήνει μία τούρτα που έπαιρνε -κυριολεκτικά- φωτιά και να γίνεται για άλλη μια φορά viral. Σαράντα ολόκληρα χρόνια με ένα δικό σου brand, που φέρει το όνομά σου είναι σίγουρα πολλά και ειδικά όταν μιλάμε για τον Marc Jacobs, έναν άνθρωπο που έχει στιγματίσει την παγκόσμια μόδα και συνεχίζει στα εξήντα του χρόνια να είναι πιο δημιουργικός από ποτέ.

Marc-Jacobs-PO-S24-001.jpg

Αυτό μας απέδειξε με τη νέα του SS24 collection, μιας και ο Marc Jacobs έχει επιλέξει εδώ και χρόνια να παρουσιάσει τα shows του off fashion week. Τεράστια θρανία και καρέκλες στήθηκαν στο Park Avenue Armory του Upper East Side στο Manhattan, για να ακολουθήσουν όλο το υπόλοιπο σουρεαλιστικό σύμπαν που έστησε ο Marc Jacobs για τους καλεσμένους του.

Marc-Jacobs-PO-S24-014.jpg

Και καθώς τα πιο μοντέλα άρχισαν αν περπατάνε κάτω από τα υπερμεγέθη props, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι το σημείο αναφοράς αυτής της νέα collection ήταν οι χάρτινες κούκλες (aka paper dolls) που κυκλοφορούσαν στα 60s. Και όχι μόνο θα πω εγώ, αφού σίγουρα ακόμα και πολύ νεότερες γυναίκες έχουμε ακόμη τη μνήμη εκείνης της χάρτινης φιγούρας πάνω στην οποία μπορούσες να καρφιτσώσεις τα ρούχα της με μικρά άσπρα καρτελάκια στο πλάι.

https://www.instagram.com/p/C23jHHEsx5T/

Έτσι και τα ίδια τα ρούχα της συλλογής είχαν όλο τον preppy και girly αέρα της δεκαετίας του 60', τα οποία όμως μεταφράστηκαν μέσα από υπερμεγέθεις σιλουέτες, τεράστιες καμπύλες, όγκους και λεπτομέρειες που αναπαριστούσαν τα outfits μια paper doll στον πραγματικό κόσμο. Είναι σαν να σηκώθηκαν οι χάρτινες φιγούρες και ξαφνικά να έγιναν 3D, να πήραν τα τεράστια μαλλιά τους και να αποφάσισαν ότι έτσι θέλουμε τώρα πια να ζήσουμε όλες οι γυναίκες: τρισδιάστατες (ή αν θέλεις να το πεις αλλιώς, μέσα από όλες και μαζί με όλες μας τις διαστάσεις). Στην πράξη είδαμε tailored σακάκια, παλτό, ταγιέρ και μπλούζες με extra puffy μανίκια, βερμούδες και φούστες με τη μέση τους να εξέχει, micro mini φορέματα με glam υφάσματα και shiny κολάρα, αλλά και maxi gowns με extra προκλητικές καμπύλες, που μας θύμισαν κάτι από το τελευταίο show του John Galliano για το Maison Margiela.

Τα catwalk looks της επετειακής συλλογής του Marc Jacobs:

H έμπνευση και η αναφορά στο γνωστό βιβλίο που αποθεώθηκα στα 60s/70s, The Stepford Wives, ήταν αυτή που έφερε τη συλλογή ένα βήμα πιο κοντά στην εικόνα της σουρεαλιστικής ηρωίδας που έχει στο μυαλό του ο Marc Jacobs τελευταία, με τη γυναίκα να μπαίνει ειρωνικά στο ρόλο, που προσπαθεί ακόμη και σήμερα να της αποδοθεί, υιοθετώντας ένα τόσο extra look, που σίγουρα κάνει το δικό του σχόλειο. Εξάλλου «Reading is hot», όπως είπε και η Paris Hilton σε ένα σχόλιό της στο Marc Jacobs στο Instagram, πιάνοντας ακριβώς το νόημα.

Δείτε το show:

Οι best dressed εμφανίσεις από το κόκκινο χαλί των Grammy Awards 2024

Μία συλλογή για τα χιόνια, μέσα στα χιόνια.

Mία συλλογή που απευθύνεται στους λάτρεις του χιονιού και παρουσιάστηκε μέσα στο χιόνι. Κυριολεκτικά. Για την ακρίβεια πιο κυριολεκτικά δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για το show του οίκου Moncler, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Saint Moritz μέσα σε ένα φανταστικό, χιονισμένο τοπίο του δάσους. Οι καρέκλες των καλεσμένων στήθηκαν μέσα στο χιονισμένο τοπίο και όλοι εννοείται ότι εξοπλίστηκαν με ειδικές στολές του οίκου Moncler για να μπορέσουν να αντέξουν τις καιρικές συνθήκες.

MONCLER-(10).png

Το ίδιο το show και η συλλογή ήταν αυτό ακριβώς που περιμέναμε. Ο ορισμός του aprés ski style με ολόσωμες φόρμες για σκι, τεράστιες γούνες και μπότες πιο fluffy από ποτέ, puffer και shearling jackets, καπέλα, σκουφάκια, γάντια και οτιδήποτε άλλο πρέπει να υπάρχει στη βαλίτσα μις εξόρμησης στα χιόνια. Το λευκό ήταν ο πρωταγωνιστής της χρωματικής παλέτας, ενώ τα αξεσουάρ όπως τα balaclavas και οι oversized τσάντες έκλεψαν την παράσταση. Για το brand περπάτησαν στο catwalk η Irina Shayk και η Emily Ratajkowski.

MONCLER-(6).png

To front row ήταν εξίσου λαμπερό με την Anne Hathaway και την Kate Moss να παρακολουθούν το show αλά frozen με άψογο aprés ski look και οι δύο, σε άσπρο και μαύρο. Ένα show που έκανε το σωστό buzz, αν και ομολογουμένως μας έφερε μνήμες και από την Fall/Winter 2021 collection. Μόνο που εδώ είδαμε την πιο τεχνική πλευρά ενός ξεκάθαρα outwear brand, που είναι ομολογουμένως πρώτο στο είδος του.

https://www.instagram.com/reel/C25xV_uJTHi/

Catwalk looks: