Stefania Vaidani x Sergio Araujo: Μόδα και ποδόσφαιρο ενώνονται στην πρώτη ανδρική συλλογή του brand

Ναταλία Κατσακιώρη
Stefania Vaidani x Sergio Araujo: Μόδα και ποδόσφαιρο ενώνονται στην πρώτη ανδρική συλλογή του brand

Courtesy: STEFANIA VAIDANI

Η Stefania Vaidani μας μιλάει για τη νέα της συνεργασία που την έβαλε στον κόσμο της ανδρικής μόδας. 

Τη Stefania Vaidani την ξέρουμε και την αγαπάμε. Είναι μία από εκείνες τις Ελληνίδες σχεδιάστριες, που έγιναν αμέσως αγαπημένες των γυναικών και έκανε το brand με το όνομά της συνώνυμο της θηλυκότητας. Γιατί κάθε μία νέα της συλλογή είχε ως κεντρικό της στοιχείο την ανάδειξη του γυναικείου σώματος, μέσα από σχέδια elegant και απόλυτα σύγχρονα, με έμφαση στην ποιότητα και τα eco friendly υλικά. Οπότε σίγουρα το να δημιουργήσει μια ανδρική συλλογή δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι θα ήταν μέσα στα άμεσα σχέδιά της.

https://www.instagram.com/reel/C2iLFUcrjcM/

«Είμαι απασχολημένη με ένα νέο project,» μου έγραψε στις προσωπικές μας συνομιλίες μία-δύο μέρες πριν την κυκλοφορία της νέας συλλογής Stefania Vaidani x Sergio Araujo, οπότε σίγουρα ήμασταν εν αναμονή κάτι νέου και συγκλονιστικού -όπως μας έχει συνηθίσει η Stefania-. Σίγουρα όμως δεν περιμέναμε μία συλλογή αφιερωμένη στους άνδρες, και πιο συγεκριμένα στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο άσσος της AEK Sergio Araujo έγινε το κεντρικό πρόσωπο της συλλογής και της έμπνευσης για της Stefania Vaidani που μας έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για τη γέννηση και την πραγματοποιήση αυτής της συνεργασίας, που είναι πολλά παραπάνω από το παγκόσμιο trend με τις αθλητικές φανέλες των ομάδων στο street style.

H «Wonder» συλλογή του Marc Jacobs και το aprés show του οίκου Moncler μονοπώλησαν το Σαββατοκύριακο

Η Stefania Vaidani μας λέει τα πάντα για την Stefania Vaidani x Sergio Araujo συλλογή της.

Πώς προέκυψε αυτή η τόσο πρωτότυπη συνεργασία; Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να δημιουργείς ανδρικά ρούχα.

«Πάντοτε θαύμαζα την ανδρική μόδα γιατί σχεδόν καμία εποχή δεν προσπερνάται τελείως, σε αντίθεση με τη γυναικεία μόδα, που συνήθως επιλέγει μία συγκεκριμένη δεκαετία για να χτίσει τις τάσεις της. Ωστόσο μια τεράστια αλλαγή υπάρχει τα τελευταία χρόνια, καθώς η πληθώρα των τάσεων, έρχεται και απο την ανδρική μόδα. Η ανδρική μόδα πολλές φορές φαίνεται πιο απλή, ωστόσο αυτό είναι που την κάνει ενδιαφέρουσα και λεπτομερή. Όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια, στη ραφή , στο πατρόν.Όταν δημιούργησα για πρώτη φόρα τα SV crystal shirts ξεκίνησε το brand να προσελκύει και το ανδρικό κοινό. Με πρώτο τον Κωνσταντίνο Γαλανόπουλο, οικογενειακό μου φίλο και συμπαίκτη του Sergio, και κάπως έτσι προέκυψε και η συνεργασία μας λίγο αργότερα».

Photo-shared-by-STEFANIA-VAIDANI-on-January-29-2024-tagging-@apostolisgofas-@sergioaraujo11-@thekongcept-@stefaniavaidani-and-@yeboah_rockson6.-May-be-an-image-of-2-people-sportswear-ball-and-text..jpg

Courtesy: STEFANIA VAIDANI


Μόδα και ποδόσφαιρο. Πόσα κοινά υπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους τελικά;

«Η σχέση της μόδας με τον αθλητισμό υπήρχε ανέκαθεν, και σαφώς την δεκαετία του 1960, 1970 άνθισε ακόμη περισσότερο. Η μόδα εμπνέεται από τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των αθλητών, καθώς επίσης και από τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες της ταυτότητας του κάθε αθλήματος. Συνεπώς η μόδα και το ποδόσφαιρο έχουν αρκετά κοινά, και οι δύο αυτοί κόσμοι βασίζονται στην ιστορία και την κουλτούρα. Δεν υπάρχουν σύνορα δεν υπάρχουν όρια στην δημιουργία. Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στη Βραζιλία και στην Αργεντινή παρατήρησα ότι ο κόσμος επιλέγει να φοράει καθημερινά τις αθλητικές εμφανίσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων, κάτι που για εκείνους δεν βασίζεται στην τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια αλλά στην ιστορία και την κουλτούρα τους. Έτσι κάπως δημιουργήθηκε η ανάγκη μας να συνδέσουμε αυτούς τους δύο κόσμους χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τα εμφανή στοιχεία και την ταυτότητα του ποδοσφαίρου».

Ποια είναι τα κύρια στοιχεία αυτής της συλλογής; Υπήρξε για σένα κάποια συγκεκριμένη έμπνευση;

«Τα κύρια στοιχεία αυτής της συλλογής είναι το sporty-chic look, καθώς επίσης και ρούχα που μπορούν να φορεθούν και από γυναίκες αλλά και από άνδρες, όπως η βερμούδες πετσετέ και τα T-shirts. Είναι μια συλλογή βασισμένη στην ταυτότητα του Sergio, στα looks που ο ίδιος φοράει στην καθημερινότητα του για να αισθάνεται άνετος, αλλά με ένα μικρο παιχνίδι στις λεπτομέρειες και στη ραφή, κάτι που αγαπώ πολύ και τολμώ να πω ότι χαρακτηρίζει και την ταυτότητα του Stefania Vaidani».

Photo-shared-by-STEFANIA-VAIDANI-on-January-30-2024-tagging-@apostolisgofas-@maritapolitou-@thekongcept-@stefaniavaidani-and-@yeboah_rockson6.-May-be-an-image-of-1-person-bath-robe-and-text..jpg

Courtesy: STEFANIA VAIDANI

https://www.instagram.com/reel/C2jdK58ILuq/

Ως σχεδιάστρια ποια πιστεύεις ότι είναι η διαφορά στο να σχεδιάζεις ανδρικά ή γυναικεία ρούχα;

«Οι ανάγκες των ανδρών είναι διαφορετικές από αυτές των γυναικών κάτι που σαν γυναίκα μου είναι πιο εύκολο να καταλάβω στις γυναίκες. Παράλληλα η ντουλάπα της γυναίκας αποτελείται από περισσότερα στοιχεία από αυτή του άνδρα με αποτέλεσμα η δημιουργία των συλλογών να συνιστά διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Ωστόσο τα στοιχεία της ανδρικής ντουλάπας έχουν αρχίσει να περνούν στη γυναικεία ντουλάπα και αντίδτροφα. Με αποτέλεσμα το unisex να μην αποτελεί πλέον μόνο μια απλή τάση».

Photo-shared-by-STEFANIA-VAIDANI-on-February-01-2024-tagging-@apostolisgofas-@maritapolitou-@thekongcept-@stefaniavaidani-and-@yeboah_rockson6.-May-be-an-image-of-1-person-playing-football-playing-socc.jpg

Courtesy: STEFANIA VAIDANI

Οι συνεργασίες μεγάλων brands και οίκων μόδας με celebrities είναι η απόλυτη παγκόσμια τάση. Τι προσφέρει αυτό σε έναν σχεδιαστή; Θα έκανες και άλλα τέτοια collaborations στο μέλλον;

«Πάντοτε προσπαθούμε να βρούμε την καρδιά της έμπνευσης μας. Όταν λοιπόν αυτή έχει ψυχή, δίνει μεγαλύτερη ώθηση στον σχεδιαστή να δημιουργήσει. Πέρα από το ότι δίνει ψυχή στο δημιούργημα ενός καλλιτέχνη λοιπόν βοηθά και στην προώθηση του δημιουργήματος, καθώς απευθύνεται σε μεγαλύτερο εύρος κοινού, που ομολογουμένως είναι πολύ διαφορετικό από αυτό της μόδας. Αγκαλιάζει το σύνολο».

Θα συνεχίσεις να ασχολείσαι και με ανδρικές συλλογές; Τι σκέφτεσαι για το μέλλον;

«Με κέρδισε αρκετά γρήγορα η ανδρική μόδα. Με βοήθησε να απομακρυνθώ λίγο από αυτό που μέχρι τώρα γνώριζα να κάνω και με ταξίδεψε σε καινούργια μονοπάτια που δεν περίμενα ότι θα ανακάλυπτα ποτέ. Αν λοιπόν καταφέρω να δημιουργώ παράλληλα για αυτούς τους δύο κόσμους, εξελίσσοντας τη δουλειά μου και διαφοροποιώντας το αποτέλεσμα, ναι, θα το κάνω με πολλή μεγάλη χαρά».