Τα new basics της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας μας είναι «λουσμένα στο φως»

Διονυσία Καλαποθαράκου
Τα new basics της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας μας είναι «λουσμένα στο φως»

Με τίτλο «Let There Be Light», ένα ελληνικό brand συνώνυμο του urban μινιμαλισμού, το BlameYourDaze, μας ξαναοδηγεί στο στυλιστικό φως μετά από δύο χρονιά στο σκοτάδι.

«Ξεκινώντας να σχεδιάζω την καλοκαιρινή συλλογή μετά από ένα πολύ δύσκολο χειμώνα ο οποίος φάνηκε σαν να κράτησε χρόνια, είχα στο μυαλό μου μόνο ηλιόλουστες μέρες με άπλετο ήλιο και ελαφριά σχεδόν ημιδιάφανα ρούχα και τίποτα περιττό», μας λέει η σχεδιάστρια και owner του label, Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη.

«Πάντα θεωρούσα τα ελαφριά υφάσματα κάπως μαγικά διότι ενώ αφήνουν τις σιλουέτες να διαγράφονται δεν αποκαλύπτουν ποτέ λεπτομερείς και σε αφήνουν να αναρωτιέσαι αν είδες σωστά. Όπως το γλυπτό του Giovanni Strazza ‘THE VEILD VIRGIN' ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει από το βαρύ και δύσκολο υλικό 'όπως είναι το μάρμαρο μια διάφανη ψευδαίσθηση», συνεχίζει αναλύοντας τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία της καλοκαιρινής της συλλογής.

https://www.instagram.com/p/Ccr46dUIB2A

Η νέα collection σε ένα μεγάλο της κομμάτι αποτελείτε από τα παραπάνω υφάσματα τα οποία αποκαλύπτουν τη σιλουέτα χωρίς όμως να την εκθέτουν. Στην συνέχειά της συλλογής ακολουθούν τα ριπ υφάσματα τα οποία πια έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των συλλογών ΒlameYourDaze. Το ριπ ύφασμα σε αντίθεσή με τα αέρινα βαμβακερά έρχεται να δώσει μια άλλη μορφή στο σώμα καθώς η ελαστικότητά του και η εφαρμογή του ακολουθούν τις καμπύλες του σώματος και τις αναδεικνύουν ανεπιτήδευτα.

Οι αποχρώσεις του μπλε κυριαρχούν και ακολουθούν τα πιο γήινα χρώματα όπως είναι τα μπεζ της άμμου, το χακί της ελιάς και την ησυχία της παλέτας σπάει το φούξια και το παιχνιδιάρικο ροζ. Δεν θα μπορούσε βεβαία να λείψει μια δόση λουλουδιών ούτε το ριγέ για να έρθουν και να δουλέψουν σαν συνδετικοί κρίκοι μεταξύ των βασικών χρωμάτων που χρησιμοποιεί το brand.

Oversized πουκάμισα, σχεδιασμένα σε αντρικές γραμμές, ριπ φορέματα, φούστες παρεό, dresses με cut outs αλλά και mini φούστες σε στενή γραμμή, είναι τα new basics της σεζόν σύμφωνα με ένα brand, όπως το BlameYourDaze, που «παίζει στα δάχτυλα» το new city look. Επίσης ένα ακόμα χαρακτηριστικό της συλλογής είναι τα ανοίγματα στα φορέματα, στις φούστες και στα πουκάμισά τα οποία αποκαλύπτουν κολακευτικά σημεία του σώματος, αφήνοντας τη φαντασία να κάνει την δουλεία της.

«Μέσα από όλη αυτήν τη μίξη υλικών και εικόνων δημιουργήθηκε και το όνομα της συλλογής NEW SOCIETYLet there be light’ το οποίο αναφέρεται σε μια κοινωνία πιο φωτεινή αλλά και πιο ανάλαφρη. Μια καινούργια κοινωνία με περισσότερο φως και φρέσκες και ανάλαφρες πεποιθήσεις και ιδέες», λέει η Ιωάννα και μας οδηγεί προς αυτήν τη νέα, «ηλιόλουστη», καλοντυμένη και αισιόδοξη «κοινωνία». Ας την ακολουθήσουμε.