Η ακαδημία μόδας του Jimmy Choo επεκτείνεται με νέες εγκαταστάσεις και πολλή έμπνευση

Ναταλία Κατσακιώρη
Η ακαδημία μόδας του Jimmy Choo επεκτείνεται με νέες εγκαταστάσεις και πολλή έμπνευση
Courtesy of Jimmy Choo

Μετά από το επιτυχημένο fashion show στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου η σχολή που δημιούργησε ο master των γυναικείων παπουτσιών, Jimmy Choo, μας αποκαλύπτει τα νέα της σχέδια.

Όταν μιλάμε για γυναικεία παπούτσια, ένα είναι το όνομα που έρχεται αυτόματα στα χείλη όλων μας. Jimmy Choo. Ο κορυφαίος σχεδιαστής και κατασκευαστής παπουτσιών έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην παγκόσμια μόδα και έχει ταυτιστεί με τα luxury ψιλοτάκουνα πέδιλα και τις θρυλικές του γόβες, που πρώτη ανακάλυψε η πριγκίπισσα Diana. Ξεκινώντας από την οικογενειακή του επιχείρηση, δημιούργησε το δικό του οίκο στο Λονδίνο των 90s, και κατέκτησε όλο τον κόσμο, χαρίζοντας στις γυναίκες έναν καλό λόγο να ονειρέυονται. «Ένα παπούτσι έχει τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο που στεκόμαστε, τον τρόπο που περπατάμε αλλά και τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε. Για μένα, τα παπούτσια δεν προσθέτουν απλώς κάτι σε ένα look, αλλά το δημιουργούν,» είχε δηλώσει στην αποκλειστική συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο Queen.gr.

O Jimmy Choo αποκλειστικά στο Queen.gr: «Τα παπούτσια δεν αναβαθμίζουν ένα look, το δημιουργούν»

Ο ίδιος αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει ένα δώρο στους νέους σχεδιαστές, δημιουργώντας το JCA London Fashion Academy, όπου επέλεξε να διδάξει στους ανερχόμενους καλλιτέχνες της μόδας, ότι το να παραμένεις πιστός στο όραμα σου είναι τελικά μεγάλη υπόθεση. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου οι σπουδαστές της σχολής πραγματοποίησαν και το πρώτο τους show, παρουσιάζοντας τις συλλογές τους μαζί με τον Residence Designer του Academy, Patrick McDowell. Μετά, λοιπόν, από την πρώτη επιρυχημένη του χρονιά το fashion academy επεκτείνεται, δημιουργώντας νέες εγκαταστάσεις στο Brentford του Δυτικού Λονδίνου, στο ιστορικό Boston Manor House , και εμείς έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.

JimmyChooAcademyNewLocation(BostonManorHouse)Photoshoot-JayAndersonCommercialPhotographyandFilmLondon088.jpg
1669193853173-142187839-JimmyChooAcademyNewLocation(BostonManorHouse)Photoshoot-JayAndersonCommercialPhotographyandFilmLondon086.jpg

Τα νέα κτίρια της σχολής του Jimmy Choo δίνουν κάνουν τη φοίτηση πραγματική εμπειρία.

Στο νέο κτίριο στεγάζεται το νέο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο και το atelier των σπουδαστών. Η ακαδημία θα επικεντρωθεί στη δεξιοτεχνία, το σχέδιο και την κατασκευή αξεσουάρ, ενώ θα αφοσιωθεί στην ανακάλυψη και τη διαμόρφωση των νέων δημιουργικών ταλέντων. Το ιστορικό αυτό κτίριο του Λονδίνου, θα στεγάζει εργαστήρια, ατελιέ και στούντιο σχεδιασμού με εξειδικευμένα εργαλεία κατασκευής, χώρους εργασίας και εκδηλώσεων ανοιχτούς στο κοινό, που θα λειτουργούν και ως χώρος για αγορές.

1669195092238-446073551-JimmyChooAcademyNewLocation(BostonManorHouse)Photoshoot-JayAndersonCommercialPhotographyandFilmLondon052.jpg
JimmyChooAcademyNewLocation(BostonManorHouse)Photoshoot-JayAndersonCommercialPhotographyandFilmLondon062.jpg
1669195117040-784098959-JimmyChooAcademyNewLocation(BostonManorHouse)Photoshoot-JayAndersonCommercialPhotographyandFilmLondon080.jpg

Στόχος της ακαδημίας είναι οι σπουδαστές όχι μόνο να εκπαιδευτούν πάνω στο σχέδιο και την κατασκευή παπουτσιών, αλλά και να μπορέσουν να τα κυκλοφορήσουν με έναν τρόπο στην αγορά, πάντα με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού της ακαδημίας και των δασκάλων τους. Και αυτό γιατί θεωρούν πολύ σημαντική, επίσης, και την εκπαίδευση τους ως επιχειρηματίες, για να μπορούν να δημιουργήσουν στο μέλλον τη δική τους βιώσιμη εταιρία. Η συμβουλή που τους δίνει ο Jimmy Choo; «Μια συμβουλή που πάντα μοιράζομαι είναι να μην σταματάς ποτέ να κυνηγάς τα όνειρά σου, να μεγαλώνεις και να πιστεύεις στο όραμά σου».