Η Phoebe Philo επιστρέφει και επίσημα! Τον Σεπτέμβριο έρχεται η αποκάλυψη του προσωπικού της brand

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Phoebe Philo επιστρέφει και επίσημα! Τον Σεπτέμβριο έρχεται η αποκάλυψη του προσωπικού της brand

AP Photo Images

Τα νέα έφτασαν από την ίδια τη Phoebe Philo, που έκανε την ανακοίνωση μέσα από το νέο της λογαριασμό στο Instagram. Κάνε ένα follow!

Το ξέραμε, το συζητούσαμε, το περιμέναμε. Εδώ και περίπου δύο χρόνια, συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2021, η Phoebe Philo είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει το δικό της brand, που θα φέρει φυσικά το όνομα και την υπογραφή της. Αλλά αν εξαιρέσεις τον πρώτο ενθουσιασμό και την τεράστια προσμονή του κοινού που έχει λατρέψει τη Phoebe Philo, δεν είχαμε μάθει τίποτα νεότερο για το μεγάλο come back της γνωστής σχεδιάστριας. Όλα αυτά μέχρι χθες, όταν η ίδια και η νέα της ομάδα δημιούργησαν το επίσημο Instagram account, Phoebe Philo, και με μία λιτή (εννοείται!) ανακοίνωση μας είπαν τα χαρμόσυνα.

https://www.instagram.com/p/CoccKevMyH0

«Η πρώτη μας συλλογή θα αποκαλυφθεί και θα είναι διαθέσιμη στο site μας, phoebephilo.com, το Σεπτέμβριο του 2023. Το site θα είναι ανοιχτό για εγγραφές από τον Ιούλιο του 2023 και ανυπομονούμε να έρθουμε και πάλι σε επαφή». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια, που έδωσαν κάποιες πρώτες πρακτικές ενημερώσεις στο κοινό της, το οποίο θα είναι σίγουρα εν αναμονή των registrations. Το brand της Phoebe Philo θα είναι μέρος του ομίλου LVMH και θα έχει φυσικά την πλήρη στήριξη του, αφού σίγουρα ο κορυφαίος όμιλος μόδας στηρίζει πολλά στην επισροφή της και ποντάρει στη διαχρονική ματιά της στα πράγματα.

«Το να βρίσκομαι στο στούντιο μου και να δημιουργώ για άλλη μια φορά είναι κα΄τι το συναρπαστικό και απίστευτα ικανοποιητικό», είχε δηλώσει στο Business Of Fashion εκείνη την περίοδο την πρώτης ανακοίνωσης. «Ανυπομονώ πολύ να ξαναέρθω σε επαφή με το κοινό μου και τους ανθρώπους παντού. Το να είμαι ανεξάρτητη, να καθοδηγώ και να πειραματίζομαι με τους δικούς μου όρους είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Είναι οι viral κόκκινες μπότες του MSCHF ό,τι πιο άσχημο έχεις δει; Είναι, αλλά το Tik Tok διαφωνεί

phoebe-philo.jpg

Από τα πρώτα πράγματα που σχολιάστηκαν ήταν φυσικά η απόφαση της να γίνει το πρώτο της λανσάρισμα αποκλειστικά μέσω του digital. Χωρίς καμία παρουσίαση ή κάποιο show, παρά μόνο μέσα από το προσωπικό της site και την κοινότητα, που σίγουρα διαθέτει ήδη η Philo, η οποία είναι μία από τις πιο επιδραστικές σχεδιάστριες της γενιάς, έχοντας αναδιαμορφώσει τον οίκο Celine, στον οποίο κατείχε τη θέση της creative director από το 2008 έως το 2018, ερχόμενη από μια επιτυχημένη πορεία στην Chloé(2001-2006).

Oι συλλογές της Phoebe Philo για τη Celine άλλαξαν την εικόνα του κορυφαίου, γαλλικού οίκου: