Ο Peter Do είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Helmut Lang που περνάει σε φάση αναγέννησης

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Peter Do είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Helmut Lang που περνάει σε φάση αναγέννησης
Andrea Adriani/IMAXTREE.COM

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε η νέα συνεργασία για τον οίκο Helmut Lang που βρήκε επιτέλους το σωστό συνεχιστεί του έργου του. 

Helmut Lang. Ένας σχεδιαστής που ξεκίνησε την καριέρα του στη Γαλλία, αλλά βρέθηκε γρήγορα στη Νέα Υόρκη και ταυτίστηκε με το στυλ της μεγάλης μητρόπολης στα 90s. Το μινιμαλιστικό, edgy στυλ του πειραματίστηκε με τα διαφορετικά κοψίματα, τις απλές γραμμές που κατέληγαν σε ακραία γεωμετρικά πατρόν και συμπληρώθηκαν από ιδιαίτερα υφάσματα και καλλιτεχνικές απόψεις που κυριαρχούσαν στη δυναμική σκηνή της πόλης. Ο ίδιος αποχώρησε από τον οίκο του το 2005 και έκτοτε συνεχίζει να μένει πάντα στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη και να δραστηριοποιείται ως καλλιτέχνης.

Helmut-Lang-atm-F19-004.jpg

Η αλήθεια είναι ότι ο άλλωτε ανατρεπτικός οίκος των 80s και 90s, που σύμφωνα με τη Samantha Jones του Sex And The City ήταν ο μόνος σχεδιαστής που είχε θέση στην cool γειτονιά των σφαγίων της Νέας Υόρκης, δεν βρήκε έκτοτε τα πατήματα του με διάφορους ανθρώπους της μόδας να αναλαμβάνουν τα ηνία ως creative directors, με το δημιουργικό του studio να είναι πλέον υπεύθυνο για την κυκλοφορία των νέων του συλλογών. Όλα τα αυτά μέχρι πριν λίγες ώρες, όταν ο Peter Do ανακηρύχθηκε και επίσημα creative director οτου οίκου.

Το μαύρο short suit της Natalie Portman είναι η ανοιξιάτικη εναλλακτική του little black dress

Ο Peter Do είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Helmut Lang.

«Κανείς δεν ενσάρκωσε τη ριζοσπαστική σκέψη με μεγαλύτερη βεβαιότητα από τον Helmut Lang», είπε ο Peter Do στη σχετική δήλωση του για να συμπληρώσει ότι , «είναι μεγάλη μου τιμή, που μου ανατέθηκε η έναρξη του επόμενου κεφαλαίου της κληρονομιάς του». Ο ίδιος θα προσπαθήσει, όπως είπε, να στηριχθεί στην παράδοση του οίκου και όλη την πλούσια κληρονομιά που έχει αφήσει ο Lang και έχουν κάνει το label συνώνυμο με την Νέα Υόρκη.

https://www.instagram.com/p/CsEbQAUMhI7
Peter-Do-S23-062.jpg

O Peter Do.

Προσωπικά, θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ δυναμικό πάντρεμα, που σίγουρα θα φέρει και πάλι τον Helmut Lang στη θέση που του αξίζει. Ο Βιετναμέζος Peter Do είναι ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά της σύγχρονης μόδας, που έχει προταθεί ήδη τρεις φορές στα CFDA Awards και ήταν ανάμεσα στου φιναλίστ του LVMH Prize. Ο ίδιος λάνσαρε το προσωπικό του label το 2017 και έκτοτε έχει παρουσιάσει τις συλλογές του στη Νέα Υόρκη με πολλές celebrities να τον εμπιστεύονται, όπως πολύ πρόσφατα η Rihanna και ο Asap Rocky. Η αισθητική του είναι μάι νεώτερη εκδοχή του μιναμαλιστικού, δυναμικού στυλ του Helmut Lang και φαίνεται να έχει επηρεάσει το έργο του πολύ πριν τη συνεργασία του με τον οίκο.

Peter-Do-S22-096.jpg

Peter Do SS22

Η πρώτη του συλλογή αναμένεται να παρουσιαστεί τον επερχόμενο Σεπτέμβριο στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, όπου και περιμένουμε να δούμε την SS24 συλλογή του Helmut Lang by Peter Do. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος μαθήτευσε κοντά στη Phoebe Philo, όταν εκείνη έγραψε τη χρυσή σελίδα του οίκου Chloe, οπότε περιμένουμε πολλά από αυτόν.