Ποια είναι η Ann Roth η θρυλική ενδυματολόγος του Hollywood που εμφανίζεται στην ταινία της Barbie;

Ναταλία Κατσακιώρη
Ποια είναι η Ann Roth η θρυλική ενδυματολόγος του Hollywood που εμφανίζεται στην ταινία της Barbie;

Photo: IMDB

Η κορυφαία ενδυματολόγος είναι ένα πρόσωπο κλειδί στο όλο νόημα της ταινίας.

Όλος ο πλανήτης ζει σε ρυθμούς Barbie. Η πολυαναμενόμενη ταινία βρίσκεται ήδη στις αίθουσες και έχει γίνει το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στα social media. Η Margot Robbie είναι η ζωντανή ενσάρκωση της αγαπημένης κούκλας των κοριτσιών και το marketing team της ταινίας της Greta Gerwing έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην προώθηση του film. Οι πρώτες κριτικές μάλιστα μιλάνε για μια Barbie πολύ διαφορετική, μια Barbie φεμινίστρια, μια Barbie με μεταφυσικές και κοινωνικές ανησυχίες, που ακουμπά με χάρη και ομορφιά τα κακώς κείμενα της πατριαρχίας.

barbie_movie-(2).jpg

Photo: IMDB

Για άλλους είναι μια χολιγουντιανή κωμωδία, για άλλους πάλι η πιο έξυπνη ίσως δουλειά της Gerwing, που μας έδωσε μία άκρως εμπορική, διασκεδαστική ταινία με όλα εκείνα τα μηνύματα και τα σχόλια, που ήθελες να περάσει μέσα από το πρόσωπο της Barbie. Της κούκλας που λατρεύτηκε σαν θεά και πήρε σάρκα και οστά στη φαντασία πολλών μικρών κοριτσιών. Υπάρχει, λοιπόν, και μία χαρακτηριστική σκηνή που αποθεώνει την ομορφιά της γυναίκας σε κάθε ηλικία, στην οποία συμμετέχει και ένα πρόσωπο έκπληξη. Η Ann Roth, η πολυβραβευμένη ενδυματολόγος του Hollywood.

barbie_movie-(3).jpg

Photo: IMDB

Μαγιό + cover ups: Οι καλύτεροι συνδυασμοί για τα μπάνια του Σαββατοκύριακου

Η σκηνή με την Ann Roth και το υπέροχο κρυφό της μήνυμα.

Στη σκηνή αυτή βλέπουμε την Barbie να κάθεται σε ένα παγκάκι και να συναντά εκεί μια ηλικιωμένη γυναίκα, την υπέροχη Ann Roth που στα 91 της είναι απλώς υπέροχη. Το να βλπει μια γυναίκα σε αυτή την ηλικία είναι εντελώς απίθανο φυσικά για την Barbie, αφού στην Barbieland κανείς δεν γερνάει και κανείς δεν σκέφτεται το θάνατο. «Είσαι πολύ όμορφη,» λέει η Margot Robbie στην Ann Roth για να πάρει την αβίαστη απάντηση «Το ξέρω», και να γελάσουν και οι δύο μαζί.

annroth.png

Photo: Courtesy of Warner Bros

«Μου αρέσει πολύ αυτή η σκηνή. Και η μεγαλύτερη γυναίκα στον πάγκο είναι η ενδυματολόγος Ann Roth. Είναι ένας θρύλος,» δήλωσε η ίδια η Greta Gerwing για το συγκεκριμένο στιγμιότυπο της ταινίας. «Είναι ένα αδιέξοδο μιας στιγμής, κατά κάποιο τρόπο — που δεν οδηγεί πουθενά. Και στις πρώτες περικοπές, κοιτάζοντας την ταινία, οι συνεργάτες μου είπαν, "λοιπόν, θα μπορούσες να κόψεις την σκηνή, και στην πραγματικότητα, η ιστορία θα προχωρούσε ακριβώς το ίδιο ". Και είπα, "Αν κόψω αυτή τη σκηνή, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτή η ταινία».

19th Annual Costume Designers Guild Awards - Show

Η Ann Roth, με τη Meryl Streep στα Costume Designers Guild Awards, 2017 (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Invision

Η Ann Roth είναι Αμερικανίδα ενδυματολόγος, που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στο σινεμά. Έχει δημιουργήσει τα κοστούμια για πολλές γνωστές ταινίες που έχουμε αγαπήσει, ενώ η ίδια έχει προταθεί πέντε φορές για Oscar και έχειθ κερδίσει δύο. Για τις ταινίες «Ο Άγγλος ασθενής» και «Ma Rainey's Black Bottom». Είναι ένα ζωντανός θρύλος του σινεμά, που μας έκανε το δώρο να εμφανιστεί σε μια τόσο δυνατή σκηνή, που προωθεί το age positivity και την αποδοχή του χρόνου που περνάει.