H Isabelle Huppert είναι και επίσημα η πρώτη ambassador του οίκου Balenciaga

Ναταλία Κατσακιώρη
H Isabelle Huppert είναι και επίσημα η πρώτη ambassador του οίκου Balenciaga

Και όλοι αναρωτήθηκαν «Μα καλά δεν ήταν ήδη;». Όχι δεν ήταν.

Η αλήθεια είναι ότι o οίκος Balenciaga έχει περάσει πολλά τώρα τελευταία. Πάντα είχε μια ιδιαίτερη διαχείριση στα social media, σβήνοντας κάθε τόσο τα πάντα από το προφίλ του και κάνοντας μια μικρή εκκαθάριση του δημιουργικού του παρελθόντος. Βέβαια, η κρίση με τις τελευταίες του καμπάνιες μπορεί να έχει κάπως ξεχαστεί, γιατί ως γνωστόν ο κόσμος των media συνηθίζει να ξεχνά εύκολα. Το πρώτο show μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει έδειξε τη νέα κατεύθυνση του οίκου, με τον Demna Gvasalia να θέλει να κάνει μια μεγάλη στροφή προς τις παραδοσιακές αξίες του Balenciaga και να εστιάζει στην ποιότητα και τις άψογες φόρμες, που έφεραν τον οίκο στην κορυφή πριν δεκαετίες.

Η ALMAROW είναι ένα brand κοσμημάτων που σε καλεί να ανακαλύψεις τη βασίλισσα που κρύβεις μέσα σου

Ένα από τα πρόσωπα που στέκεται διαχρονικά στο πλευρό του Demna Gvasalia και έχει ταυτίσει το όνομά της σε μεγάλο βαθμό με τον οίκο είναι και η Isabelle Huppert, η οποία όπως ανακοινώθηκε είναι και επίσημα μία από τις πρώτες ambassadors του οίκου.

Η Isabelle Huppert είναι η πρώτη ambassador του οίκου Balenciaga.

https://www.instagram.com/p/CvXGgLqLqUJ/

Ο ίδιος ο οίκος έκανε την ανακοίνωση μέσα από το επίσημο account του στο Instagram αλλά και από την ιστοσελίδα του. Η Isabelle Huppert και ο PP Krit Amnuaydechkorn είναι τα δύο πρώτα επίσημα ονόματα που ανακοινώθηκαν. «Η Isabelle Huppert είναι ένα από τα μεγαλύτερα υποδείγματα της τέχνης της και ένας γαλλικός εθνικός θησαυρός. Έχοντας εμφανιστεί σε περισσότερες από 130 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, κατέχει το ρεκόρ για την ηθοποιό με τις περισσότερες ταινίες που συμμετείχαν στον επίσημο διαγωνισμό του Φεστιβάλ Καννών. Έχει επίσης παίξει σε δεκάδες σκηνικές παραστάσεις, έχει λάβει πάνω από 100 σημαντικές διακρίσεις και έχει κερδίσει 11 βραβεία,» αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

https://www.instagram.com/reel/CfwOxZdjYh7/

«Η Isabelle Huppert είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, όχι μόνο για το ταλέντο της, αλλά και για το διανοητικό πνεύμα και το στυλ της. "Ο Balenciaga αφηγείται μια ιστορία πάθους και αφοσίωσης στην τέχνη", λέει η ίδια ως ambassador του οίκου. "Πάντα πίστευα ότι η μόδα είναι μια μορφή τέχνης και είμαι ενθουσιασμένη που είμαι μέρος αυτής της αφήγησης". Η πρώτη της συνεργασία με την Balenciaga ήρθε τον Ιούλιο του 2021. Έχει συμμετάσχει σε πολλές καμπάνιες και επιδείξεις μόδας - από ready to wear μέχρι haute couture - συμπεριλαμβανομένης της καμπάνιας Winter 23, στην οποία όχι μόνο ποζάρει αλλά παίζει, αυτοσχεδιάζοντας κωμικές σκηνές».

isabelle_huppert-(4).jpg

Με αυτή την λιτή ανακοίνωση ο κορυφαίος γαλλικός οίκος επισφράγισε κάτι που λίγο-πολύ είχε καθιερωθεί ως γεγονός στη συνείδηση του κοινού. Η Isabelle Huppert είναι μια παρουσία με ισχυρή καλλιτεχνική αξία και αδιαμφισβήτητο στυλ, που κατάφερε να μην εμπλακεί καθόλου στο όλο φιάσκο των τελευταίων campaigns του Balenciaga, αλλά αντίθετα προσδίδει το κύρος της σε οτιδήποτε φοράει. Για την ιστορία να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Balenciaga κατονομάζει και επίσημα κάποιον ambassador. Και μέχρι στιγμής ανάμεσά τους δεν είναι η Kim Kardashian.