Η ALMAROW είναι ένα brand κοσμημάτων που σε καλεί να ανακαλύψεις τη βασίλισσα που κρύβεις μέσα σου

Ναταλία Κατσακιώρη
Η ALMAROW είναι ένα brand κοσμημάτων που σε καλεί να ανακαλύψεις τη βασίλισσα που κρύβεις μέσα σου

Courtesy of Almarow

Το brand που δημιούργησε custom made κοσμήματα για την βασίλισσα Beyonce και το  Renaissance World Tour αποκλειστικά στο Queen.gr.

Τα κοσμήματα είναι πάντα ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Γιατί συνήθως έχουν συναισθηματική αξία, γιατί είναι σίγουρα τα items στα οποία θα δώσουμε ένα κάπως μεγαλύτερο budget αλλά και γιατί η κατασκευή τους είναι πάντα ένα μικρό δείγμα τέχνης. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή ενός κοσμήματος ήταν πάντα στα μάτια μου κάτι το εντυπωσιακό, κυρίως γιατί εμπεριέχει και όλη αυτή τη μαγική δουλειά με τα μέταλλα και τους πολύτιμους λίθους, που έρχονται να πάρουν ιδιαίτερες φόρμες και μορφές, μέσα στα χέρια του κάθε τεχνίτη.

Banfi_MartaOriani_00010-versione-2-HD.jpg

H Marta Oriani.

riccardo banfi

Η Marta Oriani είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα πολύτιμα υλικά του εδάφους από μικρή, νιώθοντας την ενέργειά τους. Κάπως έτσι, λοιπόν, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και ασχολήθηκε με το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων, ιδρύοντας το δικό της brand ALMAROW Milano, που μας καλεί να ανακαλύψουμε τη βασίλισσα που κρύβεται μέσα μας. Για αυτό και τα περισσότερα items των συλλογών της έχουν ένα όνομα εμπνευσμένο από κάποιο μέλος βασιλικής οικογένειας. Η απόλυτη Queen, όμως, που ξεχωρίζει ανάμεσα στις συνεργασίες της είναι σίγουρα η Queen B -aka η Beyonce- για την οποία δημιούργησε custom σκουλαρίκια για τη φετινή μοναδική της περιοδεία. Μας τα λέει όλα αναλυτικά παρακάτω.

Ian Griffiths:«Όταν είσαι creative director της MaxMara,είσαι θεματοφύλακας μιας μοναδικής ιστορίας»

Η Marta Oriani στο Queen.gr.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το κόσμημα; Πότε αποφασίσες να δημιουργήσεις το brand ALMAROW;

Με το κόσμημα ξεκίνησα να «εργάζομαι» από μικρή, καθώς μάζευα περιοδικά ορυκτών που απευθύνονται σε παιδιά, και χάντρες με τις οποίες μου άρεσε να δημιουργώ βραχιόλια και κολιέ για τον εαυτό μου! Στη συνέχεια, μετακόμισα στο Λονδίνο, όπου σπούδασα και άρχισα να εργάζομαι στο Sotheby's, όπου είχα ευκαιρία να αγγίξω μερικά από τα πιο υπέροχα κοσμήματα του κόσμου με τα χέρια μου. Εκεί κατάλαβα τη σημασία της εξαιρετικής κατασκευής, που με ενέπνευσε να σχεδιάσω και λανσάρω τα δικά μου κοσμήματα.

Πώς κατέληξες στο όνομα του brand;

ALMA σημαίνει ψυχή – σε συνδυασμό με τη λέξη ROW, που σημαίνει βέλος, το όνομα της εταιρίας μιλάει για την κατεύθυνση της ψυχής σου, τον σκοπό μας στη ζωή. Από την πρώτη στιγμή, που άρχισα να σκέφτομαι να λανσάρω το δικό μου label, ήξερα ότι το όνομά του έπρεπε να αντικατοπτρίζει τις ισχυρότερες πεποιθήσεις μου.

Όταν σχεδιάζεις έχεις στο μυαλό σου κάποια συγκεκριμένη μούσα;

Πάντα με εμπνέουν οι γυναίκες που έχουν και εκπέμπουν μια ισχυρή προσωπικότητα, που δεν φοβούνται να είναι αυτές που πραγματικά είναι.

To ελληνικό brand Sun Of A Beach έχει κάνει τις πετσέτες θαλάσσης το statement στοιχείο της παραλίας

https://www.instagram.com/p/CmwypiqNBFB/

Έχεις κάποιο αγαπημένο κομμάτι που να έχεις δημιουργήσει μέχρι τώρα ή κάποιο αγαπημένο υλικό με το οποίο να δουλεύεις;

Μου αρέσει να δουλεύω πολύ με κρύσταλλα. Οι κρύσταλλοι είναι οι πρώτοι λίθοι που άρχισα να εξερευνώ, για να εξασφαλίσω την καλύτερη δυνατή ποιότητα τους. Νομίζω ότι οι κρύσταλλοι είναι τόσο ξεχωριστοί, μου αρέσει ιδιαίτερα η πολυεπίπεδή φύση τους.

Πες μας λίγα πράγματα για τη νέα σου συλλογή.

Οι συλλογές ALMAROW μιλάνε για τον εορτασμό της ζωής, την ατομικότητα, τη συμπερίληψη και τη δεξιοτεχνία. Αυτοί είναι οι πυλώνες που πρεσβεύει η ALMAROW. Η τελευταία μου συλλογή, που ονομάζεται "La Reine", έχει να κάνει με τη λάμψη και τη φωτεινότητα.

ALEXANDRA-CLEAR.jpg

Courtesy of Almarow

Παρατήρησα ότι έχεις δώσει βασιλικά ονόματα σε πολλές από τις δημιουργίες σου. Γιατί αυτό;

Πάντα ένιωθα ότι η αποστολή μου στα κοσμήματα είναι να αναδείξω την εσωτερική βασίλισσα που κρύβει κάθε γυναίκα μέσα της. Σχεδιάζω, αντλώντας έμπνευση από τους βασιλικούς θησαυρούς του παρελθόντοε, και προσθέτω μια μοντέρνα, δροσερή εκδοχή. Ένα από το πρώτο chokers που δημιούργησα, το Anastasia, έχει πάρει το όνομά του από μία βασίλισσα.

GIGI-BRACELET-ANASTASIA-CHOKER-GIGI-EARRING.jpg

Courtesy of Almarow

Έχεις επίσης συνεργαστεί με την Beyonce κατά τη διάρκεια της περιοδείας της. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία για σένα? Τι δημιουργήσατε μαζί με την ομάδα σου για εκείνη;

Η ομάδα μου είχε την ευλογία να δημιουργήσει custom couture σκουλαρίκια για την περιοδεία της Beyoncé που είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά για εκείνη. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, συνεργαστήκαμε στενά με την ομάδα της και τον director του δικού μας studio, για να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά φωτεινό και δυνατό. Η Beyoncé ήταν πάντα μια τεράστια έμπνευση και ένα πραγματικό icon για μένα. Ενσαρκώνει στο απόλυτο την εσωτερική βασίλισσα που κρύβουμε μέσα μας οι γυναίκες – και με τιμά τόσο πολύ το γεγονός ότι οι κρύσταλλοι μας επιλέχθηκαν για να αντανακλούν το αδιαμφισβήτητο άστρο της κατά τη διάρκεια αυτής της ιστορικής περιοδείας.

https://www.instagram.com/p/CvS3JciNmyR/
https://www.instagram.com/reel/Ctn6IfLs8of/

Κάποια όνειρα και στόχους σου για το μέλλον της ALMAROW;

Έχω πολλά όνειρα, και αυτή τη στιγμή αναπτύσσω την πρώτη μου fine jewelry συλλογή - αυτό είναι ένα μεγάλο μου όνειρο, που θα καταφέρω να πραγματοποιήσω με την ALMAROW! Μείνετε συντονισμένοι!