Ο νέος creative director του Alexander McQueen είναι ο Seán McGirr -Άλλος ένας άνδρας για τον Kering

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο νέος creative director του Alexander McQueen είναι ο Seán McGirr -Άλλος ένας άνδρας για τον Kering

Η ανακοίνωση ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά το τελευταίο show της Sarah Burton.

Η Sarah Burton αποτελεί πια παρελθόν για τον οίκο Alexander McQueen, έχοντας αφιερώσει συνολικά 26 χρόνια από τη ζωή και την καρίερα της στο βρετανικό brand. Υπήρξε το δεξί χέρι του Lee και ανέλαβε ξαφνικά τα ηνία μετά το θάνατό του. Το τελευταίο της show στο Παρίσι ήταν μια μικρή ωδή στον μέντορά της, και μέντορα της παγκόσμιας μόδας, με το κάθε ένα look που είδαμε στο catwalk να έχει και μια αναφορά στο πολύτιμο αρχείο του οίκου πέρασαν από μπροστά μας όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλαμε να θυμηθούμε.

https://www.instagram.com/reel/Cx45Ig1LKXi/

Η συγκίνηση ήταν φυσικά τεράστια καθώς η Burton βγήκε στο τέλος του show για να αποχαιρετήσει το κοινό που την περίμενε. Ανάμεσά τους και η Anna Wintour, ενώ μόλις πριν λίγη ώρα η Naomi Campbell δάκρυσε ενώ περπατούσε στην πασαρέλα, μην μπορώντας να συγκρατήσει τη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής. Γιατί η αποχώρηση της Burton σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, κόβοντας στην ουσία το νήμα των ανθρώπων που δούλευαν μαζί με τον ίδιο τον Lee. Και κάπως έτσι φθάσαμε στην ανακοίνωση του νέου creative director.

McQueen-PO-S24-046-(1).jpg

PFW: Η Sarah Burton αφιέρωσε την τελευταία της συλλογή στον μέντορά της Lee Alexander McQueen

Ο Seán McGirr είναι ο νέος creative director του οίκου Alexander McQueen.

«Ο Seán McGirr ήταν στο παρελθόν επικεφαλής του Ready-to-Wear στον οίκο JW Anderson. Έγινε μέλος του JW Anderson το 2020, για να ηγηθεί των ανδρικών συλλογών, προσθέτοντας τελικά και τα γυναικεία ρούχα στις ευθύνες του. Πριν από αυτό, ήταν σχεδιαστής για το Dries Van Noten στην Αμβέρσα. Από το 2014 έως το 2018, ήταν μέλος των δημιουργικών γραφείων της Uniqlo στο Τόκιο και το Παρίσι, δουλεύοντας στις ανδρικές συλλογές με οδηγό τον Christophe Lemaire. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός στην Burberry και στη Vogue Hommes Japan. Είναι Ιρλανδός υπήκοος, γεννημένος στο Δουβλίνο και απόφοιτος του Central Saint Martins στο Λονδίνο, όπου απέκτησε Master of Arts στη μόδα το 2014». Με αυτή την ανακοίνωση από τον βρετανικό οίκο μάθαμε τα πάντα γύρω από το νέο όνομα που θα μας απασχολήσει.

https://www.instagram.com/p/Cx8Tm3BIhjs/

Ο Gianfilippo Testa, CEO του Alexander McQueen, και ο François-Henri Pinault, Πρόεδρος και CEO του ομίλου Kering, μίλησαν και οι δύο με θερμά λόγια για τη νέα τους επιλογή, τονίζοντας τη δημιουργικότητά του και το στόχο της εταιρίας να διατηρήσει την κληρονομιά και το αυθεντικό DNA του Alexander McQueen. Και καθώς όλοι έσπευσαν να πουν τα συγχαρητήρια, φυσικά και ο κόσμος της μόδας δεν μπορούσε παρά να προσέξει ότι και πάλι ένα λευκός άνδρας βρέθηκε σε μια τέτοια θέση εξέχουσας ευθύνης. Ο όμιλος Kering έχει έξι άνδρες στη θέση του creative director και για τα έξι brands του, κάτι που μας έβαλε και πάλι σε σκέψεις για τη θέση της γυναικείας δημιουργικότητας στον κόσμο της μόδας.